Hlavní obsah

Třinec i Vítkovice sužují zranění

PRAHA

Čtyři zápasy čekají na vítězství hokejové Vítkovice. V úterním souboji v Třinci tým trenéra Svozila zkusí navázat na tradici úspěšných vystoupení na ledě soupeřů, kde zatím získal o bod více než doma. Oceláři však letos nejsou štědrými hostiteli, klopýtli jen s Pardubicemi. Oba celky trápí rozsáhlá marodka.

Článek

Vítkovice se pasovaly díky šesti nerozhodným výsledkům v normálním hracím čase na remízového krále extraligy, jenže i asistent trenéra Aleš Tomášek po utkání se Vsetínem (1:1) přiznal, že tým má potíže. "Vypadali jsme unavení. Vyšel nám start do soutěže, a tak soupeři proti nám urputně brání. Proti tomu těžko hledáme recept," prohlásil.

Toho se ovšem ostravské mužstvo v repríze jarního čtvrtfinále na třineckém ledě bát nemusí. Oceláři soupeře doma válcují nápaditou ofenzívou. "V posledních kolech jsme se trápili v koncovce. V tréninku jsme se zameřili na důrazné zakončení, ale potřebovali bychom zápas, ve kterém by nám to do branky soupeře napadalo samo," řekl třinecký kouč Pavel Marek.

Také Vítkovice v minulých zápasech obtížně střílely góly, navíc se jim rozpadl první útok. Krayzel musel na operaci choulostivých partií, nedělní utkání nedokončil kvůli střevním potížím kapitán Kaděra. "Teď je naší nejnebezpečnější řadou Hubáčkův útok s Irglem a Tomáškem. Ostatní se neprosazují a to na velké výsledky stačit nemůže," věděl Aleš Tomášek a žehral, že cítit je absence útočníka Valy, který má poraněnou hlavu.

Trable s obranou

Velké korektury v sestavě však provázejí i mužstvo Třince. Trenéru Markovi stále schází útočník Martynek, daleko zamotanější hlavu má kouč Ocelářů se složením obrany. Kvůli zranění kolenních vazů je mimo hru Malinský, ze zápasu ve Znojmě si problémy přivezli další dva zkušení beci.

"Kudrna má trable s nohou, Žabku trápí bolavá ruka," zoufal Marek. Zatím nebyl stoprocentně schopen říci, jak bude situaci řešit. Eventualit má v záloze víc. "Buď bude schopen někdo z nich nastoupit, nebo budeme improvizovat. Nemohu však vyloučit ani alternativu, že bychom povolali nějakého hráče z hostování. Na konkrétní jména je ale ještě příliš brzy," říkal včera po poledni třinecký trenér.

Se Schwarzem vládne spokojenost

Oceláři si při zranění Lakosila pomohli hostováním brankáře Schwarze ze Sparty. První utkání proti Liberci zvládl skvěle, ve Znojmě však střídal. "Za góly nemohl, ještě toho dost pochytal. Střídal, aby si odpočinul," řekl na adresu sedmnáctiletého mladíka Marek, který vyloučil, že by v derby dostal šanci Podolka: "Momentálně je zbytečné bavit se o změně."

Souboj regionálních rivalů bývá ostře sledován a hráči ctí výjimečnost utkání. "Loni jsme s Vítkovicemi odehráli řadu vyhecovaných zápasů a určitě se tradice nezmění," usmál se kouč Třince, ale asistent Tomášek si důležitostí derby nepřipouštěl: "Potřebujeme vyhrát, abychom ze sebe setřásli únavu. Je úplně jedno, kde to bude, nejlépe už teď v Třinci."

Reklama

Související témata: