Hlavní obsah

Duba uspěl v duelu nadějí Sparty

ZNOJMO

Oba patří hokejové Spartě, ale momentálně jsou na hostování jinde. Tomáš Duba chytá za Znojmo, v třinecké brance se snaží Marek Schwarz. Souboj gólmanů, kteří možná už dnes bojují na dálku o post budoucí jedničky pražského celku, vyzněl lépe pro domácího Tomáše Dubu, neboť Znojmo vyhrálo 5:2.

Foto: internet

Tomáš Duba ještě v dresu finské Lappeenranty, kde působil v loňské sezóně

Článek

"Bral jsem to spíš jako souboj s třineckými útočníky než se Schwarzem," tvrdil 22letý Duba. "Trochu jsme se ale spolu před utkáním hecovali, byť se z působení v pražském týmu příliš neznáme," přiznal ovšem vzápětí. Až skončí s hokejem současná opora Sparty, zkušený gólman Petr Bříza, mohou se Duba i Schwarz stát jeho nástupci.

"Třeba spolu jednou v Holešovicích vytvoříme brankářskou dvojici," přemítal Duba. Schwarze vystřídal před poslední dvacetiminutovkou Podolka. "Nic mu ale nevyčítáme, na obdržených gólech nenesl žádný podíl. V tak mladém věku je toho na něj ovšem poslední dobou trochu moc. Dostal pět branek za dvě třetiny, a tak jsme ho nechtěli nechat dál trápit," vysvětlil kouč Třince Pavel Marek

Se Schwarzem Třinec počítá i pro derby s Vítkovicemi, Duba dnes dostane šanci předvést se proti svému kmenovému klubu. "V Paegas Areně budu chytat po třech letech. Už se na Spartu moc těším," řekl.

Reklama

Související témata: