Hlavní obsah

Odchod další legendy? Martin Procházka s Kladnem netrénuje, klub o něm neví

KLADNO

Zlatá generace českého hokeje pomalu odchází, čtyřnásobný mistr světa Martin Procházka se ale s vervou vrhl do přípravy kladenského týmu, aby si vybojoval smlouvu i na další rok. Jenže nyní? "Odtrénoval tu dva tréninky, od té doby o něm nevíme. Neozval se ani mně, ani trenéru Vejvodovi," říká výkonný ředitel klubu Milan Volf.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Kladna Martin Procházka (vlevo) v jednom z extraligových soubojů.

Článek

Olympijský vítěz z Nagana se po sezóně s klubem, jenž opět ponese název Vagnerplast Kladno, nedohodl na smlouvě a přes léto se připravoval individuálně. "Na poměry extraligy měl Martin gigantický kontrakt. Ale za celou sezónu nasbíral sedm bodů," připomíná Volf.

Při startu přípravy na ledě už ale Procházka se svými spoluhráči nechyběl. "Kladno pro mě bylo prioritou, jsem rád, že zase trénuju tady," vykládal koncem července. Útočník však s přípravou rychle skončil, nenastupoval ani v přípravných zápasech.

Opět se mu ozvalo zranění kolene, které ho trápilo už v minulých sezónách. "Ale tentokrát to druhé, alespoň takové mám informace," vysvětluje Volf. "Dostal šanci, věřil jsem, že se o to popere a bude se mu dařit. Ale přijde mi, že se nedokázal vyrovnat s tím, že ho čas dohnal," říká Volf na adresu 38letého borce.

Posledních dvanáct dnů tak ředitel klubu o jednom z kladenských hokejových klenotů nemá zprávy. "Čekáme, jestli zazvoní telefon, asi nemá zájem. Dal jsem mu čas do pondělí, pak bych mu zavolal já," říká Volf, který je podle svých slov připraven dát ještě Procházkovi šanci.

"S jakýmkoliv jiným hráčem bychom jednali jinak, ale je to Martin Procházka. Když přijde zítra, může se zapojit. Ale upřímně, nevidím moc reálně, že by tu pokračoval," připouští bývalý kladenský primátor.

Reklama

Související témata: