Hlavní obsah

Hokejový útočník Hořava je v Liberci nadšený

Ofenzivu libereckých hokejistů posílil útočník Miloslav Hořava, nová akvizice severočeského celku z ruského Novokuzněcku. Přišel pod Ještěd v minulých dnech a zatím má jen příznivé poznatky. „Jsem tady nadšený,“ svěřuje se 27letý forvard.

Článek

Do české extraligy se vracíte po pěti letech v cizině. Co máte za sebou? Dva roky ve Švédsku, kde jsem s MoDo získal tamní titul. Pak sezónu v ruském Čerepovci a dvě v Novokuzněcku. Do play-off jsme se nedostali, skončili jsme poslední a předposlední. Budu na to ale vzpomínat v dobrém, prostě obrovská zkušenost. Hokejisté v Rusku jsou hodně šikovní, hraje se tam jiným stylem než u nás.

Proč jste si za místo nového angažmá vybral právě Liberec? V klubu je výborné zázemí a měl jsem reference, že tady funguje všechno v pohodě a na vysoké úrovni. Byl jsem sice dohodnutý na působení v HC Lev se sídlem v Popradu, ale tam to nedopadlo a ve většině týmů již byla místa obsazená. Jsem velmi rád, že mě vzali do Liberce. Zatím jsem tady nadšený.

Neuvažoval jste také o návratu do Kladna, odkud pocházíte? Nějaký menší zájem z jeho strany přišel, ale dávám přednost Liberci, který má vyšší ambice. Trvale sice bydlím na Kladně, v Liberci jsem zatím na hotelu a hledám si bydlení, abych nemusel dojíždět.

Debut v dresu Bílých Tygrů z Liberce jste si odbyl v přípravném zápase s mistrovskými Pardubicemi v České Lípě (3:4). Jaké z toho máte dojmy? Pořád je začátek přípravy na ledě a pro Liberec to bylo jedno z prvních utkání. Navíc se při tom hodně trénuje, takže přípravné duely jsou něco jiného, než co nás čeká potom v extralize. Věřím, že si budu se spoluhráči rozumět.

Jak jste spokojen s přípravou? Hodně mě překvapila její kvalita. Uvidíme ale v sezóně. Těším se na ni a doufám, že budeme hrát dobrý hokej i v extralize.

Do Novokuzněcku jde z Liberce Václav Nedorost. Ptal se vás na rady? Zrovna v úterý jsme spolu telefonicky hovořili asi půl hodiny.

Reklama

Související témata: