Hlavní obsah

S hráči si na sebe zvykáme, říká nový pardubický kouč Jandač

Josef PešoutPrávo

Nový trenér hokejistů Pardubic Josef Jandač zažil v úterý na lavičce mistrovského celku první vítězství svých svěřenců v přípravě. Východočeši vyhráli v České Lípě nad Libercem 4:3. A v příštích dnech je čeká větší zápasová prověrka při startu ve Švýcarsku.

Foto: Petr Horník, Právo

Josef Jandač

Článek

Jak hodnotíte pardubické vystoupení na českolipském ledě? Mám radost z výsledku, ale na druhou stranu je to jen příprava a pořád je co zlepšovat. Ve hře jsme měli hluchá místa a poznali jsme, že na spoustě věcí musíme zapracovat. Nácviku herních situací jsme se v přípravě zatím moc nevěnovali. Teď je to spíše o objemu a kondici.

K týmu jste přišel až 26. července. Jaké jsou první zkušenosti z nového působiště? Zvykám si na hráče, kteří si zvykají na mě. K tomu slouží přípravné zápasy.

Střelecky se uvedl slovenský útočník Tomáš Sýkora... Zatím se snaží. Je to mladý kluk, má určité přednosti, které se pokouší uplatnit ve prospěch mužstva. Proti Liberci dal hezký gól. Ale je předčasné ho podrobně hodnotit. Proti Liberci chyběli třeba Starý, Cetkovský, Nakládal... Částečně to ovlivnila marodka. Ale ani soupeř nebyl kompletní. Na zápasy bereme i další hráče kádru, které chceme vidět a chceme jim dát prostor.

Kdo nahradí brankáře Dominika Haška? Šanci dostanou Adam Svoboda a Martin Růžička a je na nich, jak ji využijí.

Jaký máte nejbližší program? V pondělí hrajeme Tipsport Cup v Českých Budějovicích a pak odjíždíme do Švýcarska. Tam na turnaji startují silní soupeři a zápasy jdou v rychlém sledu. Bude to úplně jiný kvapík než domácí příprava. Zúčastní se Petrohrad, Barys Astana, Basilej, Ženeva, Slovan Bratislava a Pardubice. Podle umístění ve své skupině se potkáme s týmem z druhé skupiny.

Do extraligy se vracíte po dvou letech, kdy jste byl asistentem u české reprezentace. Jak se těšíte na nejvyšší soutěž? I během práce u národního týmu jsem extraligu sledoval a navíc ta dvouletá pauza nebyla dlouhá. Registruji ale odchody spousty hráčů z Česka do Ruska, kde je o ně zájem a kluby je lákají penězi. Co se týče mé práce, v Pardubicích nemám s aklimatizací žádný problém.

Reklama

Související témata: