Hlavní obsah

Pardubický obránce František Kaberle: Cítím únavu, ale ta k přípravě patří

Josef PešoutPrávo

Jeho jméno bylo v tuzemském hokeji spojeno výhradně s Kladnem. Jenže před novou sezónu zkušený obránce František Kaberle změnil dres v rámci české extraligy. Stal se vítanou posilou mistra z Pardubic, z něhož naopak odešlo několik opor. „Tým má ale pořád svou kvalitu,“ tvrdí protřelý bek, který si zvyká na nové prostředí.

Foto: Josef Pešout, Právo

František Kaberle, obránce hokejových Pardubic.

Článek

V přípravném zápase s Libercem v České Lípě jste si odbyl premiéru v dresu Pardubic. Jaké z toho máte pocity? Když nepočítám starty za Jágr team nebo podobné exhibice, tak jsem na českém ledě nastoupil poprvé za jiný klub, než Kladno. Ale nijak zvláštní mi to nepřišlo. Asi to bude jiné, až se postavím právě proti Kladnu. Debutoval jsem při vítězném zápase Pardubic, takže jsem s výsledkem 4:3 spokojen. Hra ale byla ještě rozháraná.

Vytvořil jste obrannou dvojici s Markem Drtinou. Jak si vyhovíte? Zatím spolu i trénujeme, ale ještě nejsme úplně sehraní. Určitě se to bude zlepšovat.

Jak vás v Pardubicích tým přijal? Poznávám, že i po odchodu opor v čele s brankářem Dominikem Haškem a střelcem Petrem Sýkorou tady pořád zůstává kvalitní kádr. Tým má velký potenciál. Připravujeme se na ledě třetí týden a myslím, že jsem do mužstva zapadl. Trošku cítím únavu, ale to k nynějšímu období přípravy patří.

Znal jste z dřívějška některé pardubické hráče? Osobně jen brankáře Adama Svobodu z reprezentace, proti Somíkovi jsem hrál v NHL a proti ostatním loni v extralize.

Příští týden vás čeká kvalitně obsazený turnaj ve Švýcarsku. Jak se na něj těšíte? Budeme mít docela nabitý program, ale třeba zápas s Petrohradem nám může hodně prospět. Celkově to bude dobrá prověrka.

Kam by mohly směřovat ambice Pardubic v extralize? Jako obhájci titulu si nemůžeme klást nějaké nízké cíle. Musíme se dostat do play-off a pak se uvidí. Potřebujeme chytit začátek sezóny, abychom získali herní pohodu. Do startu extraligy je ještě dostatek času a věřím, že se na něj dobře připravíme.

Reklama