Hlavní obsah

Třinec poslal domů Fina Nielikäinena i Kanaďana Dacostu

TŘINEC

Hokejisté Třince rezignovali na služby zkušeného finského útočníka Pasiho Nielikäinena i kanadského obránce Justina Dacosty, kteří byli v týmu Ocelářů na testech. Na zkoušce neobstál ani slovenský obránce Marek Priechodský. "Nebylo by to proto, že by herně propadli. Trenéři ale na pár volných míst v sestavě hledají poněkud jiné typy hráčů, než jsou tito tři," řekl mluvčí klubu Ivo Pullmann.

Článek

Nielikäinenovi nebyly nic platné ani dlouholeté zkušenosti z elitní finské soutěže, kde sehrál stovky zápasů v barvách IFK Helsinky, Ässatu Pori nebo HPK Hämeenlinna.

I bez Dacosty zůstali v přípravě Ocelářů další tři kanadští hokejisté. Činí se především šestadvacetiletý útočník Bryan McGregor, který dal v sedmi přátelských zápasech čtyři góly. Podle zákulisních informací by smlouvu ve slezském klubu mohl získat právě on a další forvard Guillaume Lefebvre mající na kontě 39 startů v NHL. Je vysoce pravděpodobné, že do nové sezony Třinec půjde s Kanaďanem na soupisce.

Další hráče ze širšího kádru by trenéři Pavel Marek s Břetislavem Kopřivou měli vyřadit po víkendovém turnaji v polském Sosnowci.

Reklama