Hlavní obsah

Slovenský hokejový kanonýr Rudolf Huna míří do Vítkovic

Další posilou extraligových hokejistů Vítkovic je slovenský útočník Rudolf Huna. Třicetiletý forvard mistrovských Košic, jemuž nevyšlo angažmá v ruském Čeljabinsku a královehradeckém Lvu, už za českého vicemistra nastoupil v úterním utkání Tipsport Cupu v Třinci a ve středu s vedením klubu podepsal roční smlouvu.

Článek

Jednomu z nejproduktivnějších košických útočníků během léta nevyšla hned dvě angažmá v KHL: Čeljabinsk mu zrušil kontrakt po zdravotních testech a východočeský celek se sídlem v Popradu zase do soutěže nepřipustily administrativní průtahy.

"Především tady byl zájem trenéra Trličíka o mé služby. Byl jsem hodně zklamán z toho, že mi Rusko nevyšlo. Ale co, život jde dál. Česká liga má svou kvalitu," řekl Huna pro oficiální vítkovický web.

Stal se po Peteru Húževkovi a Juraji Sýkorovi už třetím hráčem Košic, kterí se v létě přestěhoval z východu Slovenska do Ostravy. V uplynulé sezóně pomohl Košicím k mistrovskému titulu 30 góly a 32 asistencemi, o rok dříve dosáhl ve stejném dresu dokonce 31 branek a 41 přihrávek. Dříve působil také v německém Duisburgu, Třinci, ruském Nižněkamsku a Liptovském Mikuláši.

Reklama

Související témata: