Hlavní obsah

Brendl trénuje se Spartou, působení v extralize ale dává minimální šanci

PRAHA

Hokejový útočník Pavel Brendl, který je po odchodu z týmu KHL Nižného Novgorodu bez angažmá, v současnosti trénuje s pražskou Spartou. Přestože kouč Miloš Holaň by o služby devětadvacetiletého útočníka stál, sám Brendl dává svému působení v extralize pouze minimální šanci a jednoznačně upřednostňuje zahraniční angažmá.

Foto: www.jatkoaika.com

Český hokejista Pavel Brendl.

Článek

"V létě jsem mluvil s generálním manažerem Sparty Petrem Břízou i s trenéry a měl jsem slíbeno, že si můžu s nimi zabruslit, pokud nebudu mít angažmá. Jsem moc rád, že jsem si mohl zatrénovat. Bydlím totiž v Praze, tak nemusím nikam dojíždět," řekl Brendl deníku Sport.

Brendl byl poslední dvě sezony ofenzivním tahounem Novgorodu; ve 107 utkáních KHL nastřílel celkem 62 branek a navrch přidal 25 asistencí. Na novém kontraktu se však čtvrtý vybraný hráč v draftu zámořské NHL z roku 1999 s vedením klubu nedohodl. "Jeho podmínky byly přehnané. Byla to částka, za jakou by se dal pořídit hráč ruské reprezentace," uvedl začátkem července ředitel klubu Sergej Kolotněv.

Během léta se spekulovalo o tom, že by útočník s reprezentačními zkušenostmi mohl posílit nováčka Kontinentální ligy HC Lev, ale Brendl prý žádnou nabídku od klubu neobdržel. Podle švédských médií byl ve hře také tým Brynäs, jehož barvy Brendl hájil před angažmá v Novgorodu. "Ale já o tom nic nevím. Jen mi někdo říkal, že se to psalo," uvedl Brendl.

V současnosti čeká, co přinesou nejbližší dny. "Je mi jedno, kde budu hrát. Ať už půjde o Evropu, nebo Ameriku. Prostě čekám a uvidím, co bude," prohlásil Brendl, který hrál v minulosti v zahraničí také za švédský klub Mora. V zámoří ho sice draftovali newyorští Rangers, ale oblékal dresy Philadelphie, Caroliny a Phoenixu. Na kontě má v NHL 78 startů a 22 bodů za 11 přesných zásahů a 11 nahrávek.

Angažmá ve Spartě příliš optimisticky nevidí, extraliga pro něho není aktuálním tématem. "Nevím o tom, že by o mě Sparta projevila zájem. Zatím jsme se o ničem nebavili, absolvoval jsem jen jeden trénink. Ale podle mě ani nic víc řešit nebudeme. Působení v extralize dávám procentuální šanci asi 0,01," nastínil Brendl.

Ambiciózní pražský klub, který bude opět patřit k hlavní favoritům české nejvyšší soutěže, by ho však v kádru uvítal. "Po hráči, který nastřílí za tři roky sto gólů, by sáhl každý. Pavel s námi bude trénovat do doby, než si něco najde. Nebo do doby, kdy uděláme nějaký krok třeba my," řekl Holaň.

Reklama

Související témata: