Hlavní obsah

Vyhazov z Varů byl pro hokejisty Hluchého a Muchu ranou do vazu

CHOMUTOV

Čtyři nové tváře oblékly dres prvoligových hokejistů Chomutova ve čtvrtečním přátelském zápase se švýcarským Vispem. Poněkud nečekaně totiž do kádru severočeského celku přibyli útočníci Milan Hluchý, Pavel Kuběna, David Zucker a obránce Ján Mucha z extraligových Karlových Varů. V západočeském klubu s nimi momentálně nepočítají, což pro zmíněné hokejisty bylo jako rána do vazu.

Článek

„To, že mě poslali do Chomutova, beru jako zklamání,“ svěřil se Milan Hluchý. „Za Vary jsem hrál v přípravě pouze proti Litvínovu. Říkal jsem si, že bych mohl zůstat. Z toho, že mě trenér nestavěl, jsem usoudil, že bych měl mít místo jisté a tým zkouší raději nové hráče. A z ničeho nic přišlo rozhodnutí, že musím do Chomutova," líčil naštvaně útočník.

"Dozvěděl jsem se to po středečním karlovarském tréninku. Pořád je to pro mě čerstvé a kruté. Na někoho to padnout muselo a zrovna na mě a pár dalších kluků. Byla to rána z čistého nebe, kterou jsem nečekal,“ dodal.

„Co mohu dělat na svém místě? Musím se s tím poprat, jak jen to půjde. Je to hokej a bylo by chybou, kdybych do Chomutova přijel zápasy jen nějak odkroužit. Pokusím se dokázat, že do extraligy patřím. Budu makat a uvidíme, co bude dál. Hokejový život je nevyzpytatelný,“ vykládal Hluchý.

„Jenže extraligové kádry jsou v této době už většinou obsazené. Pohyb možná začne až po začátku sezóny,“ uvažoval 25letý hokejista, který po příchodu z Kladna strávil v Karlových Varech tři sezóny.

„Měl jsem smůlu na zranění, přesto jsem s Energií zažil druhé místo i titul v extralize,“ připomněl.

První dojmy z Chomutova? „Spoustu kluků znám, třeba Hornu z Kladna, Milana Procházku, Krafta, Grofa a další. Buduje se tady kvalitní tým, který chce postoupit do extraligy,“ pravil Hluchý.

  Bylo to rychlé, přitakal slovenský obránce

Slovenský obránce Ján Mucha byl z přesunu do Chomutova rovněž překvapen.

„Jak říkal Milan Hluchý, bylo to rychlé. Měli jsme se hlásit ve čtvrtek a dozvěděli jsme se, že půjdeme rovnou do zápasu s Vispem. Beru to jako realitu. Karlovy Vary se rozhodly, že mě pošlou do Chomutova na hostování a jelikož mám s Energií smlouvu, tak s tím nic nenadělám. Ve Varech bojují o pozici v sestavě noví Rusové a na některé domácí kluky místo nezbylo. To je rozhodnutí karlovarského manažera Miroslava Vaňka, vysvětlil 26letý bek, který působí v českém hokeji od svých 18 let.

"Po loňském neúspěchu, kdy jsme hráli jen skupinu o udržení, mají v Karlových Varech vyšší cíle a doplnili kádr. Na začátku přípravy nás bylo jedenáct obránců, prostě velká konkurence. Trénovali jsme v šesti formacích,“ dodal.

„Začínal jsem v Českých Budějovicích, kde jsem v áčku i juniorce zažil nynějšího chomutovského trenéra Jaroslava Lišku,“ zavzpomínal Mucha.

Jak viděl zápas Chomutova s Vispem?

„Po první třetině to mohlo být 5:0, pak jsme soupeře podcenili a nakonec se to zamotalo na remízu 3:3 a samostatné nájezdy,“ shrnul obránce. Příští týden hraje Chomutov v Tipsport Cupu se Slavií a Litvínovem. „Může to být dobrá konfrontace. Proti Litvínovu jsem hrál už před pár dny za Vary,“ dodal Mucha.

Reklama

Související témata: