Hlavní obsah

Kádr Slavie opouští osm hokejistů, Furch míří do Berouna

PRAHA

O osm hráčů zúžilo vedení hokejové Slavie Praha kádr týmu, který se připravuje na nový ročník extraligy, o osm hráčů. Mezi těmi, kdo budou sbírat zkušenosti v první lize, je i brankář Dominik Furch, který míří do Berouna stejně jako obránce Jiří Jebavý.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Slávistický brankář Dominik Furch

Článek

Dvacetiletý Furch odchází i přesto, že trenér a generální manažer klubu Vladimír Růžička několikrát v minulosti naznačil, že chce dát talentovanému brankáři prostor a udělat z něho dlouhodobou týmovou jedničku. Furchovi se však nedařilo podávat vyrovnané výkony. I proto Slavia angažovala z Kladna Miroslava Kopřivu, jemuž by měl ve dvojici krýt záda Robert Slipčenko.

O rok starší Jebavý doplatil na přetlak v zadních řadách. Právě Furch s Jebavým mají pravděpodobně největší šanci se v průběhu sezony do prvního týmu vrátit. Oba již mají za sebou několik desítek extraligových zápasů.

V Berouně bude hrát také další bek Jaroslav Hertl a útočník Jaroslav Hafenrichter. V Havlíčkově Brodu budou stejně jako v minulé sezoně působit útočníci Martin Ondráček, Jakub Stromko a obránce Jan Soldán. Dres Litoměřic bude oblékat forvard Tomáš Doležal, mladší bratr slávistického útočníka Jiřího.

"Všechny hráče budeme bedlivě sledovat a každý z nich se v průběhu sezony může objevit ve Slavii. Teď ale potřebuju, aby pravidelně hráli za chlapy," uvedl dnes Růžička na klubovém webu.

Reklama

Související témata: