Hlavní obsah

Hrdina z Nagana se trápí, Robert Reichel hledá lék na lavičce Litvínova

Smutný to pohled na hrdinu z Nagana. Trudný to pohled na trojnásobného hokejového mistra světa Roberta Reichela. Překročil řeku a radosti se dočkal poskrovnu. Na konci července zakončil slavnostně hráčskou kariéru, stal se trenérem Litvínova. Veselí skončilo. Jedenáct zápasů stál na lavičce, devětkrát odešel poražen.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Robert Reichel už dres neoblékne, stal se trenérem Litvínova.

Článek

„Je to pořád příprava, sezóna začíná za čtrnáct dní. Jsou věci, které musíme stále zlepšovat, ještě máme dva týdny,“ říkal s nadějí v hlase po posledním zklamání na Slavii. Hosté prohráli 3:4. Smutek ale nedokázal skrýt.

Reichel se rozčiloval, gestikuloval rukama, vysvětloval, někdy i nechápal a kroutil nevěřícně hlavou. On, hráč, který měl hokejového umu přehršel, si nyní radostí moc neužije. A tak byl před měsícem odhodlaný. „Nebojím se. Věřím, že se mi bude v nové roli dařit, na trénování se těším."

Současná realita je krušná: 11 zápasů, 9 porážek a skóre 21:46. „Dáváme málo gólů, to je jednoznačný, to je náš problém. Vždycky se najde nějaký, který se v zápase ukáže. Dneska to byla druhá třetina,“ nebylo do řeči trenérovi, když opouštěl stadión v Edenu.

Chyby jsou, ale ještě máme čas

Litvínov má před sebou ještě dva zápasy před startem extraligy. Poté se vrátí do Prahy. V prvním kole narazí na Slavii. „Přijedete vůbec,“ zazněl hlas z domácí střídačky po konci utkání.

„Věděl jsem do čeho jdu, tuhle práci chci dělat. Jako trenér na to koukám jinak, jako hráč jsem měl odlišný pohled. Ty chyby jsou. Ještě máme čas. Poslední zápasy se zlepšujeme, ale není to pořád ono,“ snaží se být optimistou čerstvý kouč, který má jistě respekt, ale hráči zatím nehrají podle jeho not.

Někdy to musí být tvrdý boj s nervovým ústrojím. „Nervy? Já si myslím, že ne, je to trošku jiné, ale nervy ne,“ usmál se Reichel. Za tři hodiny na Slavii poprvé a naposledy.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice