Hlavní obsah

Litvínov chce opravit hokejový stadion, potřebuje 100 milionů

LITVÍNOV

Litvínovská radnice bude muset do dvou let přestavět zimní stadion Ivana Hlinky, aby se na něm mohla hrát utkání hokejové extraligy. Od sezony 2013/14 totiž musejí haly všech účastníků nejvyšší soutěže splňovat určené standardy, kterým litvínovská aréna v současnosti neodpovídá. Severočeši musejí například o 2000 míst zvýšit počet míst k sezení, tak aby v hledišti byly sedačky pro 3500 diváků. Podle vyjádření starosty Daniela Voláka město, které halu vlastní, odhaduje investici na více než 100 milionů korun.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Radnice v současné době začala pracovat na studii, do konce roku chce vybrat projektanta, který navýšení kapacity míst na stadionu navrhne. Na projekt město dostane pět milionů korun od Unipetrolu RPA.

Stavbu pak chce platit za pomoci dotací, z vlastních peněz ji prý není schopné financovat. Volák uvedl, že již jednal s místními poslanci o tom, aby městu pomohli návrh na dotaci protlačit.

Vedle navýšení počtu sedadel bude třeba na stadionu upravit vstupy a vyřešit příjezdové komunikace. Volák dodal, že projekt přestavby stadionu bude počítat i s tím, že město chce v budoucnu postavit v sousedství stadionu novou plaveckou halu.

Reklama

Související témata: