Hlavní obsah

Strakova kúra zabrala. Plzeň už nikomu nedluží

PLZEŇ

Vloni v létě bojovala hokejová Plzeň o samé bytí a nebytí. Záchrannou ruku klubu tonoucímu ve finančních potížích podal Martin Straka a investicí z vlastní kapsy postavil plzeňské Indiány na nohy. Oproti minulému roku označuje Straka letošní léto jako pohodové. Mohl se totiž mnohem více soustředit na přípravu na ledě.

Foto: www.bpa.cz, Sport.cz

Kapitán Plzně Martin Straka

Článek

Před startem nové sezóny zní ze západu Čech ústy ředitele Jaromíra Zavorala optimistická slova: „Za poslední dva roky se klub stabilizoval, Martin sehnal další lidi, kteří klubu pomáhají, a nyní už nedlužíme žádnému hokejovému subjektu ani hráčům.“

Není to na rozhazování, přesto se v Plzni povedlo sedmdesátimiliónový rozpočet naplnit. „Byli jsme v nákupech opatrní, žádnou hvězdu jsme nezískali, ani jsme drahé hráče nechtěli, protože sezóna bude znovu finančně těžká, ale to pro všechny kluby,“ upozorňuje Zavoral.

Zřejmě bez Sýkory

Naděje na nejhvězdnější posilu zřejmě definitivně padla, místo v sestavě nachystané pro dvojnásobného vítěze Stanley Cupu Petra Sýkoru včera obsadil 33letý Američan Joshua Langfeld. „S Petrem jsem za poslední dva týdny strávil spoustu času na telefonu, má nabídky z NHL, ta naděje na jeho příchod už je malá. Nechtěli jsme déle čekat, sezóna se blíží,“ vysvětluje kapitán týmu a generální manažer v jedné osobě Martin Straka.

Langfeld ale není žádnou záplatou, tento borec odehrál v NHL 143 zápasů. „Počítáme, že bude hrát na pravém křídle Martinovy formace. Je to velký kluk, bude na sebe stahovat pozornost. A snad i dávat góly,“ říká na adresu posily plzeňský sportovní ředitel Milan Tichý.

Pět hráčů ze zámoří

Právě on má prsty v tom, že klub bude ještě více „zámořský“ než minulou sezónu. V kádru má hned pět hráčů z USA nebo Kanady. „Nebylo to snadné, v supermarketu je neseženete. Ale měli by přinést něco nového, budou mít drajv, nevypustí žádný zápas. Ten kanadský styl tu chyběl, my byli první, kdo s tím začal, další nás následují,“ vykládá Tichý.

Obměněný tým, který by podle Straky mohl hrát o extraligový titul, bude spoléhat i na tradičně bouřlivé prostředí na domácím stadiónu. „Prodáno je přes 2700 permanentek, což je, přes diskuze o jejich ceně, o pět set víc než v minulé sezóně,“ těší Zavorala.

Před pátečním finále Tipsport cupu si ještě hráči otestovali formu na golfovém greenu, nejvíce se dařilo brankáři Dušanu Salfickému. „U mě to herně nebylo nejlepší, ale zase jsme strávili příjemný den,“ glosovala golfový turnaj největší plzeňská hvězda Martin Straka.

Reklama

Související témata: