Hlavní obsah

Chceme být co nejvýše, netají liberecký útočník Kudrna

Zacelit mezery po odchodech klíčových ofenzivních hráčů se pokusí v dresu hokejistů Liberce zkušený útočník Jaroslav Kudrna. Měl by patřit k tahounům Bílých Tygrů, kteří pomýšlejí v tabulce na horní příčky. „Chceme být co nejvýše,“ říká nová liberecká posila v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: www.khl.ru

Jaroslav Kudrna bude v příští sezóně oblékat dres Liberce.

Článek

Do české extraligy se vracíte z Ruska po čtyřech letech. Co od ní očekáváte?

Už se těšíme, až se soutěž rozběhne. Uvidíme, jak nám vyjde začátek. Každopádně bychom nechtěli mít hned v úvodu problémy, protože start je hodně důležitý.

V řadě klubů došlo k velkým hráčským přesunům. Může se to promítnout do úrovně a kvalit jednotlivých týmů i celkové soutěže?

Je pravda, že hodně hokejistů odešlo z extraligy do zahraničí. Ale pár se jich zase vrátilo a navíc mnohé kluby angažovaly Kanaďany a Američany. Porovnávat ligu s loňskem však nemohu, protože jsem tady nebyl.

Jak se vám hraje v útočné řadě s Tomášem Vakem a Miloslavem Hořavou?

Myslím, že to není špatné. Určitě ale máme i nějaké slabiny. Chtělo by to zlepšit produktivitu. Ale doufám, že to přijde s přibývajícími zápasy, kdy získáme vyhranost a formu ještě vyladíme.

Vytvořili jste zajímavou formaci, v níž jste každý letos v Liberci první sezónu. Jak si vyhovíte?

S Hořavou jsem hrál i v reprezentaci a docela jsme si rozuměli. Dostali jsme teď k sobě šikovného centra Vaka, který dovede puk podržet, má přehled a je silný na vhazování. Doufám, že nám to bude klapat. A že týmu pomůžeme.

Uvažovali jsme o umístění, se kterým byste byli spokojeni?

Chceme být co nejvýše, to je jasné. Dáme tomu všechno, abychom nějaký úspěšný výsledek udělali.

Máte titul z Ruska s Magnitogorskem, ale český vám chybí...

V roce 2003 jsem zažil v dresu Pardubic finále se Slavií, kde tehdy působil jako asistent nynější liberecký kouč Jiří Kalous. Prohráli jsme rozhodující sedmý zápas. A k pardubickému stříbru mám dvě bronzové medaile.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec