Hlavní obsah

Liberecký kapitán Nedvěd dohání tréninkové manko a věří v úspěch

Zůstává nejvýraznější postavou libereckých hokejistů. Zkušený kapitán celku Bílých Tygrů a útočník Petr Nedvěd je připraven na další extraligovou sezónu. A věří, že bude pro jeho tým úspěšná. „Máme ty nejvyšší ambice,“ nezastírá své plány v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán hokejistů Liberce Petr Nedvěd

Článek

Jak jste strávil léto?

Byl jsem třeba jako návštěvník na svatbě Ríši Žemličky, trenéra Berouna. Je to můj dobrý kamarád a byl jsem rád, že mě pozval. Bohužel mě mrzelo, že jsem se nemohl zúčastnit rozlučkové exhibice Roberta Reichla a Jirky Šlégra v Litvínově, i když jsem od obou kluků obdržel pozvánku, abych si s nimi zahrál. V té době jsem byl zrovna zraněný, měl jsem natržené lýtko. Nebyl jsem ani v republice.

Zasáhlo vám zranění hodně do letní přípravy?

Odtrénoval jsem nějaké tréninky s libereckým mužstvem, ale zdravotní patálie mě z přípravy na nějaký čas vyřadily.

Jste už v pořádku?

Doufám, že to nejsložitější období mám za sebou a budu se moci věnovat sezóně. Snažím se stáhnout tréninkové manko a věřím, že do prvního zápasu se Zlínem budu fit.

Jak vnímáte změny v kádru?

To je součást hokeje. Určitě je škoda odchodu Bartoviče, který šel do Ruska. Takového hráče nelze v libereckých podmínkách nahradit. A stejným směrem jako Bartovič se vydal i Nedorost. Přišli však noví hráči do útoku a musím říci, že Kudrna, Hořava i Vak by mohli být pro tým přínosem.

Kolik jste vůbec odehrál přípravných zápasů?

Zatím jen dva. A třetí a zároveň poslední mě čeká ve čtvrtek na Slavii. Samozřejmě bych byl raději, kdybych stihl aspoň pět až šest utkání.

Jaká je atmosféra v kabině?

Vynikající. A dobrá parta je základem každého úspěchu.

Co liberecké ambice?

Jen ty nejvyšší. Ale když se na soutěž podíváme reálně, tak je v extralize minimálně polovina týmů, které si mohou klást vysoké cíle. A v play-off pak záleží na momentální formě a rozpoložení mužstva. Doufejme, že se dostaneme ještě o kolo dál, než loni, kdy jsme byli v semifinále s Pardubicemi.

Považujete nadcházející sezónu za svoji poslední ve vrcholovém hokeji?

Rozhodl jsem se pokračovat zatím rok. A o další budoucnosti vůbec nepřemýšlím. Zásadní rozhodnutí udělám zase až po sezóně. V mém věku existuje spousta faktorů, které ovlivňují kariéru.

Karlovarský Josef Řezníček třeba končil před dvěma lety po titulu...

To je nádherné, ale ne každému se to podaří. Někomu to vyjde, někomu ne...

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín