Hlavní obsah

S námi jste ve hře, vzkazuje Sparta fanouškům před nadcházející sezónou

PRAHA

Bubny fanoušků odstartovaly sezónu hokejové Sparty. Následovala představovací show, která nebývá v extraligovém rybníku pravidlem. Navíc přímo na ledě. A to i za účasti všech hráčů a nejvěrnějších fanoušků. Tým z pražských Holešovic jde do nového ročníku se sloganem: „S námi jste ve hře.“ Takové je spojení klubu a generálního partnera LG.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Trenéři pražské Sparty David Volek (vlevo) a Miloš Holaň

Článek

Tým vedený hlavním trenérem Milošem Holaněm přišel před sezónou o sedm hráčů, ale stejný počet také do mužstva zavítal.

„Kromě Kratěny jsou všichni na sto procent připraveni. Věřím, že jsme si zranění vyžrali v přípravném období,“ věří kouč, který připomněl tažení European Trophy. Tým sice nepostoupil ze skupiny do čtvrtfinále, přesto vedení klubu hodnotí toto evropské měření sil kladně. „Šlo o velmi pozitivní investici do budoucnosti, kdy půjde o velmi významnou soutěž,“ je si jistý generální manažer klubu Petr Bříza.

Sparta vstupuje do nejvyšší soutěže s rozpočtem 160 miliónů korun. Z toho 45 miliónů ale spolkne Tesla arena, která byla postavena už v roce 1962.

Slogany do sezóny: Pokora, tvrdá práce a vůle najít cestu k vítězství

Pokud chcete znát bližší sparťanské cíle, tak ty se nedozvíte. Loňský čtvrtfinalista vyráží s třemi hesly: Pokora, tvrdá práce a vůle najít cestu k vítězství.

„Prognózy moc neuznávám. Pro Spartu vždy platilo a platí, že si klade nejvyšší cíle. Už jsem se letos dočetl, že šest týmů chce hrát finále. My jdeme krok od kroku,“ je při zemi Holaň, který bude mít nad sebou velkého pozorovatele. Patronem Sparty pro nadcházející extraligový ročník je uznávaný trenér Luděk Bukač.

Mimo led vedení týmu touží navýšit návštěvnost v Tesla areně. Ta v minulém roce činila 6525 diváků na utkání. Letos je cílem překonat číslo 6700. I proto klub oslovil nejvěrnější fanoušky a hráči s nimi vytvořili marketingovou propagaci klubu.

Sparťané nadále plánují také program mimo led. Tradiční darování krve, charitativní akce, zpestření pro děti i fanoušky.

A jaká sestava vyjede v prvním utkání proti mistrovským Pardubicím? „Představu samozřejmě máme, ale necháme si ji na úvodní kolo,“ nechce prozradit Holaň.

Reklama