Hlavní obsah

Sparta je u nás výjimečný klub, tvrdí navrátilec Pöpperle

Jednička. Taková je pozice hokejového brankáře Tomáše Pöpperleho před nastupující sezónou ve Spartě. Po návratu z hostování z Plzně má právě on být jedním z pilířů, který tým z Holešovic vynese do pater nejvyšších. Po Tipsportu Cupu a European Trophy přichází čas dlouhodobé soutěže. Za týden startuje extraliga.

Foto: hcsparta.cz

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle.

Článek

Jste spokojený s přípravou a návratem do Sparty? Vcelku spokojenost je, ještě máme čas na doladění. Už se těším, až vše zase vypukne.

Přes léto jste měli hodně zápasů, vyhovovalo vám větší zatížení? Bylo jich dost. A hlavně s kvalitními soupeři. Rozhodně jsem rád, že jsme hráli Evropský pohár.

Bylo znát, že jste nastupovali proti silným týmům z Evropy? Určitě je to dobrá zkušenost, spoustu věcí se při zápasech ukáže. Je to něco jiného než hrát proti stejným mančaftům a klukům, které znáte.

Jde o velký skok, měřit síly proti kvalitním soupeřům v srpnu? Začátek je všude stejný, každý začíná. Tedy výhoda i nevýhoda.

Loni jste chytal za Plzeň, jak se Sparta po vašem návratu změnila? Moc nového mi tady nepřijde, všechno běží tak, jak jsem zvyklý. Nic mě tady vyloženě nepřekvapilo. Brankář Sparty Tomáš Pöpperle s pomocí Dušana Žovince likviduje nájezd Švéda Jonase Brodina z Färjestadu.foto: Právo/Jan Handrejch

Ale třeba tisková konference byla asi jiná než v ostatních týmech extraligy, ne? Všichni hráči nastoupení na ledě, fanoušci, bubny, velká obrazovka, představení marketingové strategie... Určitě, zase jsme u toho, že v této lize je Sparta trochu výjimečný klub.

Budou tedy i výjimečné výsledky? To by si přál každý, uvidí se, budeme dělat vše, aby výsledky byly. Chceme, aby se lidi bavili a chodili na hokej rádi.

Jste už aklimatizovaný na tlak? V Plzni jsem přišel jako nový, potřeboval jsem ukázat, že mě puk trefí a občas něco chytím. Ten začátek je na Spartě úplně stejný.

Sparťanským jedničkám se v poslední době ale nedaří dochytat sezónu do konce. Je to specifický případ? Jéžiš. Tohle jsem si neuvědomil, ani jsem si toho nikdy nevšímal. Udělám vše pro to, aby tohle nepokračovalo, doufám, že dochytám sezónu do konce.

Vidíte rozdíly v obraně Sparty a Plzně? Velké nejsou. V Plzni mi hodně s komunikací radil Jarda Modrý. Tady jsou ale také zkušení hráči. Jde to si jen sednout a říci si, co od sebe můžeme očekávat. Nevidím v tom velký problém. Já si obranu vyloženě nediriguji, ale mám nějaké požadavky, které chci, aby obránci plnili.

Jste jedničkou, jak to bude s nasazováním druhého gólmana, kterým je devatenáctiletý Filip Novotny? Tohle jsme s trenéry vyloženě neprobírali, ale já jsem nakloněný tomu, že tam občas můžeme pustit dvojku. Záleží ale na trenérech, nevidím v tom žádný problém. Brankář je specifická postava, nikdo nechce dělat dvojku a sedět na střídačce, každý se bude cpát do brány. Pro mě je dobré vědět, že mi trenér věří. Není problém pustit do branky gólmana, který vychytá zápas, ale já budu vědět, že jsem pro trenéra stále jednička.

Sezónu otevřete na ledě mistra v Pardubicích, to je docela ostrý začátek, ne? Není to nejšťastnější, ale zase lepší než mít doma slabšího soupeře a vědět, že musíme vyhrát. Takhle tam jedeme a uděláme vše pro vítězství.

A ve čtvrtém kole derby se Slavií... Začátek máme těžký, ale skočíme do toho rovnýma nohama. Nemáme se na co šetřit. Máme velké zápasy na začátku, to je dobře.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články