Hlavní obsah

Derby plné emocí

PRAHA

Celkem 94 trestných minut udělil sudí Turčan při valašském derby, které bylo už jubilejním 50. extraligovým soubojem Vsetína se Zlínem, jehož vítězství 3:2 bylo v souboji plném emocí a napětí teprve třináctým v historii. "Za 40 sekund jsme smazali dvougólové manko, ale pak sami chybami nabídli soupeři výhru," mrzelo trenéra domácích Zdislava Tabaru

Článek

Rozhodčí Turčan vzal otěže zápasu do svých rukou v úvodu třetí třetiny. Během pouhých 44 vteřin se na zlínské trestné lavici marně snažili srovnat hned čtyři hostující hokejisté. Postupně se vyfaulovali Tesařík, Hamrlík a Hučko a trest z prostřední části hry si ještě odpykával Weissmann.

"Přitom hráče jsme po druhé třetině důrazně upozorňovali, aby si na nedovolené zákroky dávali pozor," řekl po utkání zlínský trenér Jaroslav Stuchlík. Ale ani vsetínským se vyloučení nevyhla. Už ve 13.minutě putoval do sprch Jiří Hašek za zranění slovenského rychlíka Weissmanna.

Bouchnul si i Bokroš

Napětí na ledě i v hledišti vrcholilo čtyři minuty před koncem, kdy se strhla potyčka u střídačky hostí po krosčeku vsetínského Štrauba na krále extraligových střelců Balaštíka. "Před brankou se strhla nějaká mela, Balaštík mi dal sekyru přes ruku a já mu ji vrátil. On pak spadl u střídačky a hrál divadlo. Vytočilo mě to, proto jsem do něho ještě šel," vyjádřil se kapitán domácích pro internetové stránky vsetínského klubu.

Do bitky nakonec zasáhla i zlínská střídačka, včetně trenéra Ernesta Bokroše, který udeřil Štrauba do přilby. Oba dva na sebe vzápětí ještě zlostně pokřkovali. "Bylo to hodně vyhecované, ale nesmyslný zákrok Štrauba i další faul Vaka v úplném závěru nám pomohly v přesilovkách uhlídat vítězství," zhodnotil zápas Bokroš.

Reklama

Související témata: