Hlavní obsah

V hokejové extralize se objeví jedenáct nových rozhodčích

PRAHA
Aktualizováno

Jedenáct nových rozhodčích se objeví v nadcházejícím ročníku hokejové extraligy. Na schválené listině figuruje pět hlavních a šest čárových rozhodčích, kteří v této funkci nepůsobili v minulé sezóně. Někteří z nich si však tuto roli již v minulosti vyzkoušeli.

Článek

Druhou šanci dostává například Petr Blecha, který působil v extralize v sezóně 2005/06 epizodně i o rok později. Návrat si vyzkoušel již v závěru minulého extraligového ročníku. Nyní figuruje mezi dvaceti vybranými hlavními rozhodčími. Dalšími nováčky jsou Michal Hrubý, Petr Lacina, Jakub Smitka a René Trombík, jenž je na tom podobně jako Blecha.

Samostatnou kapitolou je František Kalivoda, jenž figuruje mezi hlavními i čárovými rozhodčímu.

Čeští rozhodčí se v nadcházející sezoně budou opět podílet na mezinárodním výměnném programu a také v extralize se objeví zahraniční sudí. Podle současného plánu by v Česku měli odřídit dvanáct zápasů.

Navíc byla rozšířena spolupráce se Slovenskem a v domácí nejvyšší soutěži se představí slovenští rozhodčí. "Jedná se o arbitry, kteří se účastní vrcholných světových akcí, takže je záruka, že úroveň půjde nahoru," řekl člen Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje Pavel Halas.

Rozhodčí bude na zápasy i nadále delegovat komise, v průběhu sezony by ji ale měl nahradit počítačový program. "Odborníci na tom usilovně pracují a od Nového roku by mělo dojít k této změně," uvedl ředitel soutěže Stanislav Šulc.

Seznam rozhodčích:
Hlavní: Petr Blecha, Martin Fraňo, Pavel Hodek, René Hradil, Jan Hribik, Michal Hrubý, Radek Husička, Antonín Jeřábek, Pavel Mikula, Milan Minář, Vladimír Pešina, Roman Polák, Štěpán Souček, Vladimír Šindler, Robin Šír, Tomáš Turčan, Martin Homola, Petr Lacina, Jakub Smitka, René Trombík.
Hlavní a čárový: František Kalivoda.
Čároví: Miloš Bádal - Roman Pouzar, Stanislav Barvíř - Petr Blümel, Lukáš Bejček - Petr Charvát, Jaromír Bláha - Evžen Kostka, Jaromír Bryška - Jiří Novák, Jiří Gebauer - Vít Lederer, Marek Hlavatý - Rudolf Tošenovjan, David Jelínek - Tomáš Pešek, Lukáš Kajínek - Lukáš Podrazil, Milan Kis - Radim Prchal, Miroslav Lhotský - Jiří Rozlílek, Marián Poruba - Rudolf Vengřín, Milan Jindra, Pavel Dřínovský, Michal Jílek, Jiří Svoboda.

Reklama