Hlavní obsah

Kapitán Pardubic má jasno. Chceme se hokejem bavit, vzkazuje Koukal

PARDUBICE

Postavou nevyniká, ale výsledky minulého roku má skvostné. Radoval se s pohárem pro vítěze hokejové extraligy, poté i s trofejí pro mistry světa. Tohle už ze životopisu Petra Koukala z Pardubic nikdo nevymaže. Nyní stojí kapitán před novou sezónou. V pátek povede spoluhráče proti Spartě. „Zápasy doma proti Spartě se mi vždycky líbí, pokaždé je vyprodáno, to mě to ukrutně baví,“ je natěšený osmadvacetiletý útočník.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kapitán Pardubic Petr Koukal zdvihá pohár pro vítěze hokejové extraligy.

Článek

V uplynulé sezóně jste vyhrál dva tituly, může se opakovat situace i letos? Ten druhý mě ani nenapadá. Mistrovství se hraje na Slovenku, tam bude plno, pětačtyřicet omluvenek už nepřijde, aby zbylo místo i pro mě.

Mluvil jste s trenérem Hadamczikem?

Ne, ne. Vůbec. (úsměv)

Vy jste měl hodně slavení na jaře, stihl jste si i odpočinout a natrénovat před novým ročníkem Tipsport extraligy? Bylo to dlouhé, před letní přípravou jsem měl tři týdny volna. První jsem slavil a další dva regeneroval. Od trenérů jsem měl ve Špindlerově Mlýně nějaké úlevy proti klukům, co už byli v zápřahu, ale teď už se zase těším. Na ledě to bylo nekonečné.

Ale podle výsledků v přípravě asi není moc důvodu k radosti, ne? Není to strašák. My ani jedno utkání nehráli v kompletním složení. Teď se kluci dávají do kupy a mimo dvou zraněných jsme kompletní. Petr Koukal (vlevo) a Ondřej Němec se radují z titulu mistrů světa. foto: ČTK/Radek Petrásek

To se týká i Jana Koláře, se kterým nastupujete, že? Je jasný, že bude chybět. Jsme sehranní, hlavně na přesilovky, pohromadě ještě s Honzou Starým jsme nestihli jediný zápas. Točilo se to podle toho, jak byl kdo zdravý.

Zkuste porovnat sílu mistrovského týmu a mužstva, které chce obhájit primát? Teď ho určitě nemáme horší. Jasně, že bude chybět Hašan, play - off chytal výborně. Ale když byl v bráně Růžička, statistiky zápasů byly podobné. Třeba bychom vyhráli titul i s ním, i když neříkám, že bychom zvítězili ve dvanácti zápasech za sebou. Petr Sýkora ja také ztráta, ale třeba Martin Bartek v přípravě ukázal, že góly umí dávat.

Na střídačce máte nového trenéra. Jaký je Josef Jandač? Každý trenér má svůj styl, ale nic dramatického se vymýšlet nedá. Mužstvo je kvalitní, skoro stejné, jen doplněné o jiné výborné hráče. Doufám, že budou dobré výsledky, aby nás sezóna bavila a my neměli žádné výkyvy. Prostě pohoda v kabině, abychom se hokejem bavili.

Máte kapitánské céčko, k tomu jste úřadující mistr světa, jste připraven na větší tlak? V televizi říkali, že nás v extralize je jen pár - pět, šest. Všichni budeme sledovanější, ale nějaký větší tlak nečekám. Odpovědnosti se nezříkám, udělali mě tu kapitánem a ty dvě sezony jsem měl docela dobré, chci na to navázat.

Nepočítal jste trochu se zahraničním lasem, když se vám tolik loni dařilo? Táhlo by mě to hned, ale nabídky nebyly konkrétní. K tomu jsem loni podepsal v Pardubicích smlouvu na dva roky, takže to ani nemusím řešit.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články