Hlavní obsah

Extraliga se letos dalšího hokejisty s 1000 starty zřejmě nedočká

PRAHA

Hokejová extraliga se v této sezoně s největší pravděpodobností nedočká druhého hráče v historii, který by dosáhl na hranici tisíce zápasů v nejvyšší hokejové soutěži. Útočník Michal Sup, jemuž k tomu chybělo 45 utkání, totiž po uplynulé sezoně v dresu Mladé Boleslavi ukončil kariéru. Stejně tak do Polska odešel ze stejného klubu útočník Richard Král, jemuž scházelo ještě 67 utkání.

Článek

Rekordman Josef Řezníček, který před ukončením kariéry po zisku titulu v roce 2009 s Karlovými Vary stihl 1035 duelů v tuzemské nejvyšší soutěži, zůstává zatím neohrožen. Nejblíže k němu má z aktivních hokejistů obránce František Ptáček z Českých Budějovic, který je na čtvrtém místě historické tabulky s 924 zápasy.

Jeho útok na tisícovku v nadcházející sezoně je jen teoretický, protože v ní může hokejista v případě vyčerpání maximálního možného počtu zápasů odehrát 52 utkání v základní části a dalších 26 v play off, ale to by jeho tým musel hrát od předkola až do finále a ještě vždy na nejvyšší počet duelů.

V hráčské kariéře pokračuje v Kladně i útočník Radek Bělohlav, který je s 912 odehranými zápasy šestý. Jen dva starty chybí ke vstupu mezi "devítistovkaře" Janu Peterkovi z Třince. Na hranici 900 zápasů budou v sezoně útočit Jiří Dopita z Brna, slávista Petr Kadlec či zlínský Petr Leška.

Přehled hokejistů s největším počtem startů v nejvyšší soutěži:
1. Josef Řezníček (Plzeň, Jihlava, Olomouc, Sparta, Karlovy Vary) 1035 zápasů, 2. Michal Sup (Sparta Praha, Slavia Praha, Mladá Boleslav) 955, 3. Richard Král (Pardubice, Třinec, Zlín, Plzeň, Mladá Boleslav) 933, 4. František Ptáček (Sparta Praha, Karlovy Vary, České Budějovice) 924, 5. Radek Bělohlav (České Budějovice, Vsetín, Sparta Praha, Kladno) 912, 6. Ladislav Lubina (Pardubice, Jihlava, Třinec) 910, 7. Jan Peterek (Vítkovice, Trenčín, Třinec, Havířov) 898, 8. Jiří Dopita (Jihlava, Olomouc, Vsetín, Pardubice, Znojmo, Kometa Brno) 864, 9. Rudolf Suchánek (České Budějovice, Jindřichův Hradec) 846, 10. Radim Tesařík (Zlín, Vsetín, Vítkovice, Třinec, Znojmo) 843.

Reklama