Hlavní obsah

Hlavně ne baráž, zní jednohlasně z Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV

Sny o play-off jsou v tuto chvíli nepřípustné. A když, tak jen v koutku duše, potichu. Toto mužstvo pro začátek volí jiný cíl. Hokejisté Mladé Boleslavi chtějí jediné. Hlavně se vyhnout baráži. Nervy s touto částí sezóny zažili v posledních třech letech. Jednou šlo o vstup nahoru, dvakrát svedli boj o život v nejvyšší soutěži.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Brankář hokejistů Mladé Boleslavi Marek Schwarz v akci.

Článek

„Asi se budete smát, ale hlavní je se zachránit a vyhnout baráži. Je to obrovský stres. Strašně rádi bychom chtěli skončit do desátého místa,“ přeje si předseda představenstva klubu Jan Plachý.

Podobně vidí následující měsíce i útočník David Vrbata. „Sezóna byla náročná, my hráli, když nejlepší bojovali o titul. Potom není moc času na rehabilitaci, každý by měl radši delší volno, ale my jsme si to zavili sami, věřím, že se to letos už nebude opakovat.“

Tým z města automobilů vstupuje do nového ročníku Tipsport extraligy s plánovaným rozpočtem 75 miliónů. Zatím je podle generálního managera Cyrila Suka pokryto kolem devadesáti procent celkové částky.

Za klub z Mladé Boleslavi už ale nebude bojovat zkušený útočník Richard Král, ten zamířil do Polska. V sestavě už není ani Michal Sup a Valedmar Jiruš.

Král skončil, věk se nedá zastavit, řekl Plachý

„Richard odvedl kus práce, patří mu dík, ale všichni vědí, že mu táhne na 41 rok. Měl parádní začátek, ale za druhou půlku dal dva, tři góly, přestali jsme vyhrávat. Ostatní byli vynikající hráči, ale nikdo nemládne,“ řekl Plachý. Přichází tedy sázka na mladší. Prvního centra přišel hrát Tomáš Divíšek. „Ze začátku jsem sbíral informace, šel jsem do neznáma, ale takový je hokej,“ řekla nová posila, která by měla nahradit Tomáše Sýkoru.

Lukáš Krenželok z Vítkovic (vlevo) v souboji s hokejistou Mladé Boleslavi Jiřím Marušákem, který se stal od nové sezóny kapitánem týmu.

Klub opustil "zrádce" Bukač mladší

Olympijský vítěz z Nagana nahradil Luďka Bukače mladšího. „Tak začala tato sezóna. Po posledním utkání v Chomutově (zápas baráže, kterou Boleslav vyhrála 4.1 pozn. aut.) jsme se dozvěděli, že končí sportovní manažer pan Bukač, to byla nemilá zpráva, nikdo nemohl dávat do kupy mužstvo. Později jsem se dozvěděl, že už kolem Vánoc byl domluvený se svazem, že tam bude metodikem. Začátek byl těžký,“ pověděl o startu na nadcházející sezónu Plachý. Poté na adresu bývalého člena týmu dodal. „Víceméně zradil.“

Boleslav v přípravě nezářila. Devět zápasů a pět porážek. „Přípravu nepodceňuju, ale ani nepřeceňuju," uvedl asistent trenéra Leo Gudas. Hlavním problémem mužstva je koncovka. „S tím nejsme spokojeni. Chybí nám větší důraz. V tréninku se to ale lepší," řekl Gudas. Mladoboleslavští věří, že jim pomůže i poslední posila Duncan Milroy z Kanady. "Myslím, že jsem to zvládli, pracovali jsme tvrdě,“ zhodnotil léto trenér Jan Tlačil. Teď už je na řadě extraliga, čas příprav skončil.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín