Hlavní obsah

Nechceme opakovat loňskou ostudu, tvrdí prezident karlovarské Energie

KARLOVY VARY

Dostat se do play-off, to je základní cíl prakticky pro všechny extraligové kluby. Stejné plány vyhlásilo i vedení HC Energie Karlovy Vary. Západočeský hokejový celek má co napravovat, vždyť loni hrál jen skupinu o udržení. „Po minulé sezóně, která nám nevyšla a jako obhájci titulu jsme v ní udělali ostudu, si uvědomujeme, že máme před sebou nesmírně důležité období. Selhání už nechceme opakovat,“ říká prezident klubu Ladislav Trubač.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Karlových Varů za sebou nemají nejlepší sezónu

Článek

„Do nového ročníku extraligy jdeme s pokorou, protože nic nás neopravňuje k euforii. Chceme hlavně hrát atraktivnější hokej na domácím kluzišti, ale nezříkáme se ani bodových příspěvků z ledu soupeřů. Chceme do první osmičky. Ideální by byla elitní šestka po základní části, ale letos bude asi velký boj i o předkolo,“ uvažuje klubový šéf. A prozrazuje, že rozpočet na sezónu se snížil ze 120 miliónů korun na 100 miliónů.

Dva Rusové skončili, Skladaný se vrátil do kádru

Karlovarští udělali v posledních dvou dnech ještě úpravy v hráčském kádru. „Tým opustili ruští hráči Boldyrev a Žmajev, kteří se neprosadili do prvních třech pětek. A nebylo by přínosem, aby cizinci hráli ve čtvrté formaci. Jejich případné zapracování do sestavy by bylo dlouhodobějšího rázu, a to si vzhledem k důležitosti startu soutěže nemůžeme dovolit. Oba už odletěli zpátky do Ufy,“ vysvětlil generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

„Čerstvou novinkou je, že jsme ve středu dopoledne vrátili do kádru útočníka Františka Skladaného, který před třemi týdny z výkonnostních důvodů v týmu skončil. Situace se ale vyvinula tak, že jsme najednou neměli třináctého útočníka. Dozvěděli jsme se, že Skladaný se nedohodl na angažmá na Slovensku, a než aby posílit jiný klub v české extralize, stáhli jsme si ho zpátky. Bude vytvářet tlak na hráče základní sestavy a bude trenérům k dispozici jako první náhradník do ofenzivy. Dostane šanci, aby se probojoval mezi deset stabilních útočníků,“ glosoval Vaněk návrat zkušeného forvarda.

Nejasno je kolem obránce Hájka, který nedávno ve Varech skončil. „Shání si angažmá na Slovensku. Pokud by mu nic nevyšlo, poslali bychom ho na hostování do Kadaně. Do neděle by celá věc měla být vyřešena,“ uvedl manažer.

K přípravě se ale vyjádřil dost kriticky. „Z výsledků jsem rozpačitý. Pokud budeme předvádět takové výkony jako dosud, v extralize nemáme šanci na prosazení. S trenéry jsme slabší výkony mužstva řešili. Musíme věřit, že se to zlepší,“ prohlásil Vaněk.

„Mužstvo mi připadalo v přípravě hodně nervózní. Byl jsem spokojen jen se zápasy s Plzní a ruským Chanty-Mansijskem na turnaji v Ufě. Máme na čem pracovat. Musíme jít do extraligy s velkou obezřetností a vůlí po vítězství,“ říká trenér Antonín Stavjaňa, který už má jasno o složení týmu pro první utkání. „Dali jsme znovu k sobě útočnou trojici Kumstát, Skuhravý, Hřebejk. Pak počítám s formacemi Hruška, Dej, Košťál - Saarinen, Pech, Sailer - Cyganov, Melenovský, Zaťovič,“ vyjmenoval kouč dvanáct útočníků.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec