Hlavní obsah

Máme dobrý tým, ale to platí i o ostatních, říká trenér Stavjaňa

Nástupcem trenéra Josefa Palečka na střídačce karlovarských hokejistů se už v květnu stal někdejší dvojnásobný mistr světa Antonín Stavjaňa, který naposledy působil v české extralize v předloňském ročníku v Třinci a minulou sezónu strávil ve Slovanu Bratislava.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Kapitán Karlových Varů Václav Skuhravý (vlevo), trenér Antonín Stavjaňa (uprostřed) a prezident klubu Ladislav Trubač.

Článek

Přišel jste k týmu, který předloni získal v extralize titul, ale loni bojoval jen ve skupině o udržení. V jakém rozpoložení jsou Karlovy Vary na začátku nové sezóny?

Určitě nemohu říci, že se klub pohybuje v klidných vodách. Všichni vnímáme určitou nervozitu. Tvrdím, že Energie má dobrý tým, ale to platí o deseti až dvanácti dalších mužstvech. Každý cítí šanci hrát o nejvyšší příčky, ale stejně tak se může ocitnout dole. Je důležité, aby si hráči uvědomili, že bez enormního nasazení a bojovnosti ničeho nedosáhnou.

Na co jste se hlavně zaměřili v přípravě?

Kluci měli v hlavách ten nedávný neúspěch. Zkoušeli jsme mužstvo obměnit a ne všechny kroky v tomto směru se povedly. Pár dní před startem soutěže jsme se rozloučili s testovanými ruskými hráči Boldyrevem a Žmajevem, kteří by nám okamžitě ještě nepomohli. Nemáme čas s nimi dál pracovat. Naopak šikovně se jeví Finové Kokko a Saarinen. Čekáme, že jejich angažování bude přínosem. Stejně tak si hodně slibujeme od Slobody ze Slavie, Hrušky z Chomutova a Sailera z Budějovic, který ve Varech už působil.

Místo mistra světa Němce jste do obrany získali dalšího světového šampióna Gřegořka. Co na jejich adresu?

Odchodu Němce do ruského Čerepovce se nedalo zabránit. Gřegořek má předpoklady být jeho důstojným nástupcem a jsme rádi, že si vybral karlovarskou nabídku.

Už máte jasno o složení mužstva?

V řadě zápasů byla naše hra ještě neučesaná. Nedokázali jsme odehrát úspěšně několik utkání po sobě. Z toho pramení moje současné rozpaky. Ale sestava pro první duel v Plzni se už vykrystalizovala. Zkušenější hráči mají zpravidla pomalejší rozjezd, přesto věřím, že právě ti nejostřílenější budou nositeli výkonnosti hned od začátku.

Cíl Varů?

Dostat se do play-off, které bude hranicí mezi úspěchem a neúspěchem.

Může vás něco v soutěži překvapit?

Odešly hvězdy typu Červenky, Vampoly, ale jak se říká, vstanou noví bojovníci. Určitě se výrazně prosadí zase noví hráči. A přál bych si, aby mezi nimi byl i někdo z Varů.

Reklama

Související témata: