Hlavní obsah

Další pokuta pro Haška. Tentokrát za poškození jména extraligy - celkem 370 tisíc

PRAHA

Dominik Hašek bude muset zřejmě sáhnout hlouběji do kapsy. Jeho bývalý klub Pardubice si totiž nárokuje nejenom pokutu 150 tisíc, kterou mu udělila Asicoace profesionálních klubů, ale i 70 tisíc za opravu zničeného mistrovského poháru. Brankářská legenda bude muset zřejmě zaplatit o dalších 150 tisíc navíc za veřejné kritizování ředitele APK Stanislava Šulce, což prý vedlo k pošpinění dobrého jména extraligy. Suma sumárum dělá účet 370 tisíc korun.

Foto: Jana Pechová, Právo

Dominik Hašek v obležení novinářů

Článek

Vedení pardubického klubu nejprve oznámilo, že požadovanou částku za zničený pohár platit nebude, pětačtyřicetiletý gólman se k záležitosti postavil čelem. „Vzhledem k tomu, že došlo k poškození poháru na akci, na kterou jsem si ho já vypůjčil, nesu za jeho poškození zodpovědnost," uznal Hašek v oficiálním prohlášením zaslaném ČTK. O penězích ale žádná zmínka nepadla.

Nyní tu je pokračování a finanční postih se zvyšuje. To vše za březnovou kritiku ředitele extraligy Stanislava Šulce. "Kdyby Standa Šulc přišel do pardubické kabiny, hodili bychom na něj deku a všichni ho seřezali," reagoval Hašek na jednozápasový trest pro Bartoviče, který mnozí považovali za nízký.

Šulc nechtěl, ale valná hromada byla jiného názoru

K celé události se Šulc vrátil v pondělí na tiskové konferenci před extraligou, kde mimo jiné řekl. „Když si vzpomenu, že nám Dominik za loňskou sezónu vysvětlil, co všechno děláme špatně, co nefunguje  - hráčské smlouvy, disciplinární řád v mateřském klubu, co je špatně na svazu, co v Síni slávy, poté že i s pohárem bychom měli dělat něco, protože je moc velký, že on ho neunese a nedá se z něj pít. Sportovně je to škoda, že tady takový hráč není, ale s tím se vyrovnám, ale nechybí mi tady.“

Sám Šulc podle svých slov celou záležitost mezi ním a Haškem nechtěl dál řešit, ale valná hromada APK byla jiného názoru.

Jaká bude následovat reakce Dominika Haška není jasné. „Beru to jako fakt. Nepřijímám to však lehce. Pouze jsem v jednom článku vyjádřil svůj názor a své pocity. Než se rozhodnu něco podniknout, musím se projít minulostí, zjistit si další případy, kdo a jak byl trestaný. Dlouho jsem v extralize nehrál, takže nemám přehled o sankcích," uvedl Hašek pro deník Sport.

Jisté je, že s tímto jeden z nejuznávanějších gólmanů hokejové historie určitě nepočítal. Navíc ani jeho poslední výkony v Kontinentální lize za Spartak Moskva nejsou ideální. Ve středu inkasoval pět gólů od Astany.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec