Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 3:1Mistr začal mistrovsky, Pardubice zdolaly Spartu 3:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Starý 1 : 0
25. Koukal 2 : 0
31. Zohorna 3 : 0
49. Smoleňák 3 : 1

PARDUBICE

Úřadující šampión vyzval největšího favorita. I takovou podívanou nabídlo zahajovací kolo hokejové Tipsport extraligy. Pardubice vs. Sparta. „Společně za obhajobou,“ připravili si fanoušci mistra transparent. Na úvod se jejich přání vyplnilo dokonale. Domácí nedali hostům šanci a vyhráli 3:1.

Článek

V minulém ročníku se tyto týmy v základní části potkaly klasicky čtyřikrát, ale konečný stav nebyl už tak všední. Neuvěřitelný číselný ortel vždy vydala tato klání. Pardubice pokaždé vyhrály 3:2. V pátek toto neplatilo, i když jen o jeden gól.

První třetina se obešla ještě bez gólů. Pokud by se ale rozdávaly body za aktivitu, vedly by Pardubice. V 19. minutě mohl být prvním úspěšným střelcem Daniel Rákos, jenže v největší šanci první dvacetiminutovky minul branku Tomáše Pöpperleho.

Dva rychlé góly pomohly domácím

Druhou část zahájili lépe domácí. Ve 24. minutě Jan Starý prostřelil ze tří metrů sparťanskou jedničku a šály pardubických diváků poprvé vlály ČEZ arénou. Neuběhla ani minuta a sparťanská lavička se nestačila divit. Rychlá kombinace a Václav Kočí po 54 sekundách upravil skóre na 2:0.

Hosté mohli snížit za čtyři minuty, ale souboj z očí do očí vyhrál brankář Martin Růžička, Radek Smoleňák odjel na střídačku s nepořízenou. Naopak na druhé straně se podařilo. Na 3:0 zvýšil Tomáš Zohorna a Sparta měla o čem přemýšlet. Právě prožila lekci z produktivity.

Sparťané překonali znamenitě chytajícího Růžičku až v polovině třetí třetiny. Na 1:3 snížil Radek Smoleňák. To bylo ale z představení favorita ligy vše. První klání nezastihlo tým Miloše Holaně v ideální náladě. Opak byl u hráčů kouče Josefa Jandače.

Eaton Pardubice - Sparta Praha 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Starý (Koukal), 25. Kočí (Bartek), 31. Zohorna (Pivko) - 49. Smoleňák (Vykoukal). Rozhodčí: Minář, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 9320.
Pardubice: M. Růžička - F. Kaberle, M. Drtina, Nakládal, Kočí, Jillson, Mezei - Rákos, Koukal, Starý - Bartek, Zohorna, Pivko - Pineault, Špirko, Somík - Cetkovský, Buchtele, Kousal. Trenéři: Jandač a Votruba.
Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, O'Brien, Jan Hanzlík, Macholda, Philipp, Bolf - Kůrka, Treille, Ručinský - Ton, D. Výborný, Smoleňák - Bartánus, J. Hlinka, Hlaváč - Pacovský, Koreis, Hromas. Trenéři: Holaň a Volek.

Reklama

Související témata: