Hlavní obsah

Slavia - Litvínov 5:1Slavia porazila Litvínov po jednoznačném průběhu 5:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Svoboda 1 : 0
15. Vašíček 2 : 0
22. Tomica 3 : 0
23. Sklenář 4 : 0
32. Bojer 4 : 1
34. Vondrka 5 : 1

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie porazili v úvodním kole Tipsport extraligy Litvínov 5:1. Skóre otevřel z trestného střílení ve 14. minutě Tomáš Svoboda. Svěřenci kouče Vladimíra Růžičky vedli 4:0 již v polovině 23. minuty, hostujícího trenéra Roberta Reichela při trenérské premiéře v české nejvyšší soutěži jeho tým výkonem naopak vůbec nepotěšil.

Článek

První větší příležitost měl sice hostující Bojer, ale výrazně aktivnější byla Slavia. Pražané si také vynutili první přesilovku zápasu, brankář Franěk však odolal bez úhony. V 11. minutě hrál v početní výhodě poprvé také Litvínov a příliš nechybělo, aby letní akvizice v domácí brance Kopřiva poprvé inkasoval. Jareš hledal střílenou přihrávkou Kracíka, jenž ovšem umístil kotouč pouze do boční sítě.

Od Severočechů to bylo na dlouhé minuty vše a otěže zápasu převzala pevně do svých rukou Slavia. Ve 14. minutě se při hře čtyř proti čtyřem dostal za obranu Svoboda, Kubát si pomohl faulem a sudí s nařízením trestného střílení dlouho neváhal. Domácí lavička si ještě před exekucí vyžádala oddechový čas, Svobodu však zjevně instruovala dobře, neboť s přehledem otevřel skóre. Už 34 vteřin poté navíc propálil Fraňka Vašíček a zvýšil na 2:0.

Vynikající nástup slávistů do druhého dějství zápas rozhodl. Na začátku 22. minuty se prosadil Tomica a Franěk zamířil na střídačku. Mezi tyčemi ho nahradil Jaroslav Hübl. Ani jemu ovšem spoluhráči příliš nepomohli, takže inkasoval již po 83 vteřinách pobytu na ledě, když Sklenář těsně před ním usměrnil Kadlecovo nahození od modré čáry.

Slavia se při vedení 4:0 dostala do velké herní pohody, hosté naproti tomu občas vypadali, že jim teprve začíná přípravné období. I přesto snížil z ojedinělé akce ve 32. minutě Bojer. Dílčí radost Litvínova ale neměla dlouhého trvání. Vondrka tečoval další Kadlecovo chytré nahození od modré čáry a zvýšil na 5:1.

Marnost hostů nejlépe dokumentovala přesilovka v úvodu třetí části hry při vyloučení Štefanky, kdy se Litvínov prakticky nebyl schopen vůbec dostat do útočného pásma. Zbytek utkání se při čtyřbrankovém rozdílu ve skóre už pouze dohrával, nejdůležitějším momentem tak byl trest do konce utkání, který si za nesportovní chování vykoledoval od rozhodčích litvínovský bek Kroupa.

HC Slavia Praha - HC Benzina Litvínov 5:1 (2:0, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. T. Svoboda z tr. střílení, 15. Vašíček (Micka), 22. Tomica (Holec), 23. Sklenář (Kadlec), 34. Vondrka (Kadlec, Holec) - 32. Bojer (Lukeš). Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:8, navíc Kroupa (Litvínov) 10 min a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4109.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Branda, Štefanka, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Tomica - Jaškin, V. Růžička ml., Krenželok - Micka, Endál, Doležal - Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Litvínov: Franěk (22. J. Hübl) - Kroupa, Švarný, Černošek, Kubát, Skuhrovec, Jareš, Kousalík, Gula - Černý, Kracík, Lukeš - Jánský, V. Hübl, Kubinčák - Jenáček, Vopat, Bojer - Rindoš, Gerhát, Maxa. Trenéři: Reichel a Kučera.

Reklama

Související témata: