Hlavní obsah

Brno - Třinec 2:3Navrátilec z NHL Krajíček rozhodl o třineckém vítězství v Brně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Polák 0 : 1
29. Bonk 0 : 2
32. Svoboda 1 : 2
44. Stehlík 2 : 2
49. Krajíček 2 : 3

BRNO

Hokejistům Komety Brno domácí extraligová premiéra nevyšla a po urputném boji prohráli s Třincem 2:3, když vítěznou branku Ocelářů vstřelil obránce Richard Krajíček, který hosty posílil až ve čtvrtek. Třinci vyšel lépe vstup do zápasu, po brankách Vojtěcha Poláka a Bonka už vedl 2:0. Kometa se vzchopila a srovnala. Poté se ale prosadila posila ze zámoří Krajíček a rozhodl.

Článek

Třinec začal v útočném stylu. Úvodní tlak mu také vynesl rychlý náskok, když už ve 2. minutě po přihrávce obránce Cartelliho skóroval Polák. Blesková branka Brňany zaskočila. Jednak hned v úvodu narušila strategický plán myslet hlavně na defenzívu. Do tempa se Kometa dostávala jen pomalu, soupeř byl bruslařsky rychlejší a důraznější. Nabídka dvou přesilových her Brňanům pomohla k srovnání kroku, k zakončení se dostávali přes pozornou třineckou obranu jen s potížemi. Většinou stříleli hlavně od modré čáry, což ale na jistého brankáře Hamerlíka neplatilo.

Od druhé třetiny zvýšili domácí bojovnost, hráli útočněji, dravostí vynikali Hubáček, Kvapil i Brabenec, k přesnému zakončení svých individuálních akcí se však nedostali. Kometa získávala územní převahu, jenže doplatila hned na svou druhou hru v oslabení při vyloučení Jaroslava Svobody.

Oceláři v přesilovce zamkli soupeře, do Polákovy střely od hrazení vložil hůl Bonk a na změnu směru kotouče už nestačil brankář Hovi reagovat. Druhý inkasovaný gól snahu Komety nezastavil. Ve 32. minutě unikl po pravé straně Kvapil, jeho střelu stačil Hamerlík jen vyrazit do rohu za branku. Kvapil pohotově vrátil získaný kotouč Jaroslavu Svobodovi, který jej poslal tvrdou ránou do sítě. Bojovný hokej dostával větší spád. Třinec více spoléhal na protiútoky, ve 36. minutě trefil Zíb tyčku.

Rozjetá Kometa ve třetí třetině ještě zvýšila obrátky. Nátlakovou hrou zatlačila protivníka, na třineckou branku se valila jedna akce za druhou. Nápor korunoval ve 45. minutě vyrovnávací brankou obránce Stehlík, který z rohu kluziště napálil kotouč před branku a Hamerlík jej na chvíli ztratil z dohledu a srazil si jej do sítě. Vzápětí Dopita dělovkou trefil pouze horní tyčku. Při náporu Komety se po nezaviněném střetu se soupeřem zranil brankář Hamerlík, kterého ve 48. minutě vystřídal Duba.

I když se hosté hlavně bránili, svou sílu ale ukázali při rychlých útočných výpadech. Gólovou akci založil Polanský, který se protáhl mezi domácími zadáky, kromě své technické vyspělosti uplatnil i sílu v přetlačování kotouče u mantinelu. Puk získal Peterek a po jeho přihrávce Krajíček vstřelil svoji první branku po návratu do extraligy. V závěru měla sice Kometa drtivý tlak, který ale vyšel naprázdno.

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 32. Jaroslav Svoboda (Kvapil), 45. Stehlík - 2. V. Polák (Cartelli), 29. Bonk (V. Polák, Varaďa), 50. Krajíček (Peterek). Rozhodčí: Hribík, Souček - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 2:7. Využití: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Kometa Brno: Hovi - Houdek, Bičánek, Mojžíš, Stehlík, Protivný, Malec, Zubíček - Erat, Dopita, R. Dlouhý - Veselý, R. Procházka, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Huml, Kvapil - Jakub Svoboda, R. Hruška, Pospíšil - Brabenec. Trenéři: Jeřábek a Lubina.
Oceláři Třinec: Hamerlík (48. Duba) - Hrabal, Zíb, Seman, Krajíček, Cartelli, Lojek - D. Květoň, Kohn, M. Růžička - Adamský, Peterek, L. Havel - Bonk, V. Polák, Varaďa - McGregor, Polanský, Hampl. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: