Hlavní obsah

Plzeň - Karlovy Vary 6:5Gól Straky zajistil Plzni výhru v dramatickém duelu s K. Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kovář 1 : 0
3. Heřman 2 : 0
20. Hruška 2 : 1
22. Gřegořek 2 : 2
23. Johnson 3 : 2
25. Gřegořek 3 : 3
26. Skuhravý 3 : 4
30. Hruška 3 : 5
30. Vlasák 4 : 5
59. Johnson 5 : 5
60. Straka 6 : 5

Hokejisté Plzně vstoupili do nové extraligové sezóny vítězstvím nad Karlovými Vary 6:5. Dramatický duel plný branek rozhodli domácí až v samotném závěru. Nejprve v 59. minutě svým druhým gólem v zápase vyrovnal Nicholas Johnson, pětadvacet vteřin před koncem poté v přesilové hře rozhodl o výhře Indiánů kapitán Martin Straka.

Článek

Domácí vstoupili před zaplněným hledištěm do utkání aktivněji a již během prvního střídání otevřel skóre nenápadnou střelou z mezikruží Kovář, který se objevil na křídle elitního Strakova útoku. O dvě minuty později navíc skvělý pohyb Indiánů proměnil v druhou branku Jan Heřman, když do sítě dorazil střelu Hanzlíka.

Hosté vůbec nestíhali bránit v plné rychlosti kombinující domácí hráče a od další pohromy je ochránil jen rozklek gólmana Sáblíka proti střele Lammerse. Drtivý nápor domácích skončil až po deseti minutách, kdy na druhé straně zastavila střelecký pokus Sailera až levá tyčka Přikrylovi svatyně. Převahu si však stále udržovali Západočeši. Straka ale po samostatném úniku netrefil v rozhodující chvíli odkrytou branku.

Hostům nevyšla ani početní výhoda při níž musel naopak Sáblík zastavit nájezd za obranou zapomenutého Martina Heřmana. Těsně před koncem úvodní třetiny ovšem zaváhala také domácí defenziva a nabídnutý prostor využil na brankovišti Hruška bekhendem ke snížení na 1:2.

Prostřední třetinu zahájili hosté o poznání lépe a Gřegořek se uvedl v novém působišti gólem, když vyrovnal po spolupráci s Noskem. Nerozhodný výsledek nevydržel ani minutu, protože svou premiéru na českém území ozdobil přesnou trefou také americký útočník Johnson. Za chvíli náladu na karlovarské střídačce vylepšila využitá přesilovka, v níž srovnal na 3:3 ranou od modré čáry, opět letošní mistr světa Gřegořek. Minutu na to ještě více otřásl psychikou domácích Skuhravý, který poslal střelou z prostoru mezi kruhy hosty poprvé v zápase do vedení.

Domácí zareagovali tlakem v útočném pásmu, který zastavil až faul Proška. Jeho vyloučení potrestal přesnou střelou z levého kruhu Vlasák. Stav 4:4 ale Plzeň dlouho neudržela. Divokou devítiminutovku totiž gólově uzavřel Hruška, poté co využil další nedůslednost domácích beků a podruhé v utkání pokořil Přikryla bekhendovým zakončením. Domácí mohli odpovědět ve vlastním oslabení. Modrého pokus mířící za brankovou čáru, ale na poslední chvíli odpálil Hřebejk. V závěru druhé třetině trefil Straka v přesilovce jen levou tyčku.

Do závěrečného dějství naskočili domácí viditelně nervózní a při karlovarském přečíslení zachraňoval proti tvrdé střele Melenovského včasným skluzem Přikryl. Domácí brankář se vytáhl také ve 47. minutě proti výborně hrajícímu Hruškovi. Mohutně finišující Plzeň se dlouho nemohla proti dobře organizované obraně Varů prosadit, až půl druhé minuty před koncem vyrovnal na 5:5 při přesilovce vylepšené power play po vybídnutí od Straky Johnson. Navíc faul Slobody z poslední minuty normální hrací doby dokázal potrestat po kombinaci s Kovářem vítězným gólem kapitán Straka.

HC Plzeň 1929 - HC Energie Karlovy Vary 6:5 (2:1, 2:4, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Jan Kovář (Vlasák), 3. J. Heřman (Jiří Hanzlík), 23. Johnson (Jiří Hanzlík, Vlasák), 30. Vlasák (Jiří Hanzlík, Straka), 59. Johnson (Straka, Slaney), 60. Straka (Jan Kovář, Vlasák)- 20. D. Hruška (Sailer, Gřegořek), 22. Gřegořek (Nosek), 25. Gřegořek (Pech), 26. Skuhravý (Kumstát), 30. D. Hruška (Dej, Košťál). Rozhodčí: Husička, Šír - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:1. Diváci: 8139.
Plzeň: Přikryl - Jiří Hanzlík, Modrý, Slaney, St. Pierre, Dresler, Frolo - Jan Kovář, Straka, Vlasák - Lammers, Langfeld, Johnson - Stránský, M. Heřman, Dvořák - Vostřák, Obdržálek, J. Heřman. od 44. Petruška. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Karlovy Vary: Sáblík - Parýzek, Kokko, Nosek, Čutta, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, Prošek - D. Hruška, Dej, Košťál - Kumstát, Skuhravý, Hřebejk - Saarinen, Pech, Sailer - Cyganov, Melenovský, Zaťovič. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: