Hlavní obsah

Kladno - Ml. Boleslav 3:4Hokejisté Kladna na úvod extraligy prohráli s Mladou Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Bahenský 0 : 1
33. Boháč 0 : 2
35. Kuchler 1 : 2
37. Pabiška 1 : 3
43. Vrbata 1 : 4
45. Valský 2 : 4
48. Eberle 3 : 4

Hokejisté Kladna prohráli v prvním extraligovém kole s Mladou Boleslaví 3:4. Hosté o své výhře rozhodli ve druhé třetině, kdy překonali domácího brankáře Cikánka třikrát. Domácí poté dokázali ve třetí části již jen snížit na konečných 3:4. Vyrovnat se jim už nepodařilo.

Článek

Úvodní část hry byla zcela ve znamení útočné aktivity domácích, kteří pod staronovým názvem Vagnerplast chtěli svého soka brzy poslat do kolen. Ale hráčům chyběl především klid v koncovce. Zvláště to bylo patrné při přesilovkách obou týmů, ve kterých měli gólmani Cikánek i hostující Schwarz minumum práce.

Po návratu z kabin Patera a spol. svůj tlak ještě zvýšili. Právě kapitán domácích měl první velkou příležitost změnit bezgólový stav, ale ztroskotal na brankáři hostů. Následně Kallův útok roztočil "kolotoč" před Schwarzem při vyloučení Gajovského, ale boleslavský strážce svatyně byl k nepřekonání.

Teprve v půlce zápasu dali hosté o sobě vědět. V oslabení měl první šanci Pabiška, ale ani on ještě neskóroval. Gajovský však po návratu z trestné lavice přihrál přesně Bahenskému, který dal bekhendem úvodní gól zápasu. O necelé dvě minuty později Divíšek napálil od mantinelu puk před branku Kladna a Boháčovi úspěšnému zásahu stačilo nastavit jen hůl.

Kladenští však nesložili zbraně. Při další početní výhodě Kuchler přece jenom dostrkal puk za Schwarzova záda. Gól však spíše povzbudil hosty. Fabuš se krásnou stahovačkou uvolnil a ideálně nahrál úplně volnému Pabiškovi, který v zakončení nezaváhal.

Když ve třetí části hry Kalla svůj brejk neproměnil a vzápětí Vrbata projel celým kluzištěm a střelou pod horní tyčku zvýšil již na tříbrankový rozdíl ve prospěch svého týmu, zdálo se, že středočeské derby vyzní jednoznačně ve prospěch Mladé Boleslavi.

Ale i hostující obrana si vybírala svoje volno. Valský svůj brejk zakončil přesnou střelou do horní části branky a Eberle po kombinaci první útočné řady Kladna vykřesal jiskru naděje na zvrat. Ve zbytku hrací doby však hosté hlavně zásluhou svého vynikajícího brankáře již zvrat nedopustili.

HC Vagnerplast Kladno - BK Mladá Boleslav 3:4 (0:0, 1:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 35. Kuchler (L. Procházka), 45. Valský (Kalla, Toman), 48. Eberle (Patera, Látal) - 31. Bahenský (Gajovský), 33. Boháč (Divíšek), 37. Pabiška (Fabuš, Macho), 43. Vrbata (Hay). Rozhodčí: Hrubý, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 3124.
Kladno: Cikánek - Kameš, J. Drtina, Toman, Platil, L. Procházka, Šmach - Látal, Patera, Eberle - Valský, Kalla, Kotrla - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Knotek, Melka, Gengel. Trenéři: Vejvoda a Kasík.
Mladá Boleslav: Schwarz - Jindra, Žabka, Lehikoinen, Marušák, Hay, Duben, Macháček - Boháč, Divíšek, Milroy - Pabiška, Macho, Fabuš - Matějovský, Vrbata, Bahenský - Gajovský, Nouza, Handlovský. Trenéři: Tlačil a Gudas.

Reklama

Související témata: