Hlavní obsah

Je to fantazie, lebedil si po vítězné brance třinecký Krajíček

BRNO

Lepší návrat do české extraligy si asi jen těžko mohl představit. Obránce Letošní finalista Stanley cupu s Philadelphií Lukáš Krajíček, jemuž se nepovedlo najít si v NHL nové angažmá, vstřelil v zahajovacím duelu v Brně vítězný gól Třince.

Foto: Jiří Vojzola

Lukáš Krajíček

Článek

„Je to fantazie. Deset let jsem působil v zámoří a vůbec jsem nevěděl, co mohu od zápasu čekat. Utkání vyšlo mužstvu i mně, jsem za to hrozně moc rád. Vítězství nad silnou Kometou ve skvělé kulise si strašně cením,“ zářil štěstím sedmadvacetiletý bek.

Krajíček s Třincem absolvoval před zahájením extraligy pouze tři tréninky, přesto ho trenéři vytěžovali ve dvou formacích. „Nevadilo mi to, fyzicky jsem střetnutí zvládl,“ pochvaloval si. Jeho nový tým si prožil kritický moment na začátku poslední třetiny, kdy Brňané srovnali na 2:2. „Začali jsme zbytečně bránit vedení a trochu jsme v obraně zazmatkovali. Naštěstí jsme se okamžitě vzchopili a povedlo se mi dát rozhodující branku,“ měl Krajíček radost.

Zatím ovšem netuší, jak dlouho bude za Třinec nastupovat. „Mám ve smlouvě klauzuli, že mohu být v případě výhodné nabídky uvolněn do zahraničí,“ narážel na údajný zájem některých ruských klubů. Přitom, ještě před měsícem věřil, že najde práci v mnohem slavnější zámořské soutěži. „Nabídky, které se objevily, ovšem neodpovídaly mým představám,“ tvrdí nyní.

Krajíček je přesvědčen, že Třinec může dojít v letošním ročníku extraligy hodně vysoko. „Je tu výborné mužstvo. Po prvním kole ale nebudu říkat, že získá titul nebo bude hrát finále,“ nechtěl si hrát na proroka.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice