Hlavní obsah

Stav hokejisty Ujčíka po otřesu mozku se výrazně zlepšil

OSTRAVA

Následky pátečního faulu českobudějovického útočníka Lukáše Květoně nejsou pro vítkovického hokejistu Viktora Ujčíka vážné. Osmatřicetiletý forvard, který byl několik sekund v bezvědomí, utrpěl otřes mozku a krvavý šrám v obličeji, ale ještě dnes by mohl být propuštěn z nemocnice domů. Klub však u disciplinární komise bude pravděpodobně žádat přezkoumání celé situace.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejový útočník Vítkovic Viktor Ujčík

Článek

Ujčík se sedmnáct sekund před závěrem pátečního extraligového zápasu s Českými Budějovicemi stal terčem nedovoleného zákroku protihráče a po fyzickém střetu upadl na chvíli do bezvědomí. Vyšetření v nemocnici potvrdilo podezření na silný otřes mozku.

"Má proražená ústa, takže ho šili, a má tak vevnitř stehy. Teď už se cítí mnohem lépe a lékaři to potvrzují. Říkal, že jej bolí hlava, ale normálně mluví, hýbe končetinami a ráno četl i noviny. Jenom se trochu smál, že má okno. Pamatuje si buly a pak už vůbec nic," uvedl pro oficiální web klubu trenér Mojmír Trličík.

Podle lékařů není nutné, aby Ujčík v nemocnici zůstával déle. Dnes, nejpozději v neděli má být propuštěn do domácího ošetření. Minimálně deset dnů však zkušený útočník Vítkovicím bude chybět.

Inkriminovaný souboj se však z popudu ostravského klubu zřejmě dostane na stůl disciplinární komise. Podle Trličíka nebyl dvouminutový trest za nedovolené bránění pro Květoně adekvátním posouzením situace. "Podle nás totiž šlo jasně o faul - zásah do oblasti hlavy a krku. Za ten se automaticky uděluje vyšší trest než jen dvě minuty," dodal Trličík.

V úvodním kole nejvyšší soutěže v pátek Vítkovice porazily České Budějovice 3:1.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec