Hlavní obsah

Gólman Hamerlík má páteř v pořádku, utrpěl otřes mozku

TŘINEC

Třinecký hokejový gólman Peter Hamerlík prodělal po střetu před brankou v pátečním extraligovém utkání v Brně otřes mozku. Podrobnější vyšetření v brněnské nemocnici neprokázalo poškození krční páteře, osmadvacetiletého slovenského gólmana však čeká zřejmě několikatýdenní klid.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Třinecký brankář Peter Hamerlík v akci

Článek

Hamerlíka odnesli z brněnského ledu na nosítkách dvanáct minut před koncem po kolizi s jedním z domácích hokejistů. Podle prvních prognóz existovalo vedle otřesu mozku i vážnější podezření na poranění krční páteře, to se však nenaplnilo.

"Krční páteř má naštěstí v pořádku. Utrpěl otřes mozku, za pár týdnů by měl být v pořádku. Zatím ho ale čeká absolutní klid," řekl ČTK mluvčí Ocelářů Ivo Pullmann.

Hamerlík zatím stále zůstává na pozorování v brněnské Fakultní nemocnici u Svaté Anny, kam byl převezen přímo z hokejové haly. O jeho propuštění se zatím nerozhodlo.

Podle Pulmanna lékaři slovenskému gólmanovi doporučili až čtyři týdny rekonvalescence. Klub proto k Tomáši Dubovi na post brankářské dvojky povolal pětatřicetiletého Martina Vojtka, který měl odejít na hostování.

Výpad na Hamerlíka v pátek rozlítil třinecké zástupce. Kouč Pavel Marek neskrýval rozhořčení, že zákrok zůstal nepotrestán. "Když je takto vážně brankář zraněn v brankovišti, tak to přece není normální," řekl novinářům.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články