Hlavní obsah

Sparta - Kladno 5:3Sparta porazila Kladno a obránce Platil skončil v nemocnici

Slavnostně začala Sparta první domácí utkání sezóny. Popřát přišel i její patron, kterým je pro letošní ročník Luděk Bukač. Nakonec za jeho přítomnosti domácí porazili Kladno 5:3. Sparťané si připsali první body, hosté se podruhé museli smířit s nulou. Navíc utkání nedohrál jejich obránce Jan Platil, který po srážce u mantinelu byl nucen opustit hřiště a byl odvezen do nemocnice.

Článek

V hlavní roli se v první třetině představily přesilové hry. Tři byly využity. Dvě na straně domácích a jedna u hostí. Ti ale mohli jen litovat. Téměř dvě minuty hráli v početní výhodě pět na tři, ale zklamali, což těžce vydýchával obránce Milan Toman, když odjížděl po neúspěchu na střídačku.

Totožnou produktivitu viděli diváci v Tesla aréně i v prostřední části, Sparta tak navýšila skóre na 4:2. O góly ale v této části nakonec až tak nešlo.

Ve 30. minutě skončil po srážce u mantinelu na ledu kladenský Jan Platil, k zemi ho poslal Yorick Treille, podle sudích šlo ale o čistý zákrok. Platil ještě v bolestech sundal rukavice a helmu. Poté nastalo ticho. Do zjišťování zdravotního stavu se pustil i sparťanský lékař. Po chvíli byl obránce za podpory dvou kustodů odveden do šatny, do utkání už nezasáhl. Po pár minutách byli odvoláni z hlediště i záchranáři, kteří jsou na každém utkání povinností.

„Nevím, jestli jel do nemocnice, ale prodělal před časem operaci krčku. Říkal, že mu v tom ruplo, teď mu ruka jen visí, je to špatný. Příště určitě hrát nebude,“ řekl šéf klubu Milan Volf o stavu Platila během utkání. Po zápase dodal, že hráč až šest týdnů nebude moci hrát, má vykloubené rameno. "Odvezli jsme ho do Motola na vyšetření, má špatné rameno," řekl poté muž ze záchranné služby.

Ve třetí třetině Kladno snížilo na rozdíl jediného gólu, ale chvilková naděje na zvrat vyprchala po 29 sekundách, když domácí bek Doug O´Brein vstřelil pátý gól. Jenže Sparta vyhráno stále neměla, hosté dostali další šanci v podobě dvojnásobné přesilovky. Ale výsledek skončil jako v první třetině, brankář Tomáš Pöpperle nebyl překonán. Na stavu 5:3 se už nezměnilo.

Sparta Praha - Vagnerplast Kladno 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Gulaši (Vykoukal, Kůrka), 15. Broš (Vykoukal, Gulaši), 32. Treille (Hlinka, Hlaváč), 40. Jan Hanzlík (Kůrka, O´Brien), 49. O´Brein (Broš) - 12. Kuchler (Bělohlav, Knotek), 37. Toman (Látal), 49. Patera (Toman). Rozhodčí: Hodek, A. Jeřábek - Jílek, Jindra. Vyloučení: 10:8, navíc Broš (Spa) 10. minut. Využití: 2:1. Diváci: 4299.
Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, O'Brien, Jan Hanzlík, Macholda, Philipp - Kůrka, Broš, Ručinský - Ton, D. Výborný, Smoleňák - Hlaváč, J. Hlinka, Treille - Bartánus, Koreis, Hromas. Trenéři: Holaň a Volek.
Kladno: Cikánek - Kameš, J. Drtina, Platil, Toman, L. Procházka, Šmach, Piskáček - Látal, Patera, Eberle - Kalla, Melka, Valský - Bělohlav, Knotek, Kuchler - Gengel, Mnacjan, Dalecký. Trenéři: Vejvoda a Kasík.

Reklama

Související témata: