Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 1:3Třinecký komplex pokračuje, Pardubicím doma podlehl popáté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Bartek 0 : 1
18. Buchtele 0 : 2
27. Růžička 1 : 2
56. Zohorna 1 : 3

TŘINEC

Hokejisté Pardubic drží mistrovskou formu z loňské sezony. Obhájce titulu potvrdil po páteční výhře nad Spartou úspěšný vstup do nové sezony v Třinci, kde zásluhou dvou gólů Martina Bartka s Janem Buchtelem na konci první části vyhrál 3:1. Oceláři doma Pardubicím podlehli už popáté za sebou, útočník Jan Peterek si tak oslavy 900. startu v nejvyšší soutěži příliš neužil.

Článek

Domácí premiéru Ocelářům znovu pokazil neoblíbený tým z východu Čech. Třebaže úvodní iniciativu měl v rukou dravější Třinec, ve druhé polovině první třetiny propustil soupeře do několika gólových akcí. Osamocený Somík si ve 12. minutě ještě vylámal zuby na Dubovi, ale v 17. minutě ujel Bartek a pod pravým brankářovým betonem puk propasíroval do sítě. Další úder zasadil domácím už za 66 sekund Buchtele, který Dubu zaskočil střelou z levého křídla.

Třinec měl ve druhé části o něco více ze hry, ale v zakončení ho svazovala nejistota. Selhal i takový zkušený snajpr jako Kohn, kterému v 26. minutě při nájezdu na Růžičku nevyšel blafák. Pardubického gólmana Růžičku překonal až jeho třinecký jmenovec, který se ve 27. minutě prosadil střelou z pravého kruhu.

Po odchodu Haška to však na problém v pardubickém brankovišti nevypadá. Růžička držel Východočechy nad vodou hlavně v nástupu do třetího dějství, kdy zmařil šance Hrabala i Peterka.

Do výraznějšího tlaku však Východočeši soupeře nepustili. I když Somík s Koukalem pohřbili dvě velké možnosti k pojištění náskoku, do třetice se to už podařilo Zohornovi, který čtyři minuty před koncem definitivně paralyzoval snahu Třince o závěrečný nápor.

HC Oceláři Třinec - HC Eaton Pardubice 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 27. M. Růžička (Hrabal, Kohn) - 17. Bartek (Pivko), 18. Buchtele (Cetkovský), 56. Zohorna (Pivko, Bartek). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Kis, Prchal. Vyloučení: 2:4, navíc Zíb (Třinec) 10 minut. Bez využití. Diváci: 3701.
Třinec: Duba - Hrabal, Zíb, Krajíček, Seman, Vágner, Lojek, Cartelli, Hudec - Kohn, D. Květoň, M. Růžička - Polanský, Peterek, Adamský - Polák, Bonk, Varaďa - Havel, McGregor, Hampl. Trenéři: Marek a Kopřiva.
Pardubice: M. Růžička - Nakládal, F. Kaberle, Kočí, Kolář II, Jillson, Mezei - Rákos, Koukal, Starý - Bartek, Zohorna, Pivko - Pineault, Špirko, Somík - Cetkovský, Kousal, Buchtele. Trenéři: Jandač a Votruba.

Reklama

Související témata: