Hlavní obsah

Litvínov - Vítkovice 4:2Litvínov zdolal Vítkovice a trenér Reichel slavil první výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Šedivý 0 : 1
11. Jareš 1 : 1
16. Vopat 2 : 1
34. Jánský 3 : 1
39. Jenáček 4 : 1
51. Klimek 4 : 2

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili v utkání 2. kola extraligy Vítkovice 4:2 a kouč Robert Reichel slavil ve své domácí premiéře první výhru. Severočeši sice prohrávali, ale Richard Jareš a Reichlův nástupce v roli kapitána Roman Vopat v úvodní části otočili stav na 2:1 a v druhém dějství pojistili vítězství Peter Jánský s Martinem Jenáčkem.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Trenér Litvínova Robert Reichel.

Článek

Zápas začal svižně a hned po 45 vteřinách se v šanci ocitl vítkovický kapitán Burger, ale Franěk svůj tým podržel. Poté se dostala ke slovu druhá formace domácích s centrem Kracíkem a křídly Černým a Lukešem, která motala hlavu vítkovickým bránícím hráčům v čele s brankářem Málkem, ale hosté odolali.

V páté minutě ujela domácím bekům dvojice Sýkora a Húževka, ale prvně jmenovanému puk utekl a Franěk bez problémů zakročil. O minutu později se již hosté radovali z vedoucí branky, když hezkou kombinaci zakončil tečí nad Fraňkovo rameno Šedivý. V sedmé minutě mohl zvýšit skóre Svačina, který ale přestřelil odkrytou branku.

V polovině první části se před Málkem ocitl volný Kracík, ale než stihl zakončit, byl faulován. Následnou přesilovou hru využil ranou od modré čáry mezi Málkovi betony Jareš a vyrovnal na 1:1. V 16. minutě se mohli domácí diváci radovat podruhé, když Málka propálil novopečený kapitán Vopat. Minutu před koncem první třetiny se po levém křídle protáhl rychlík Huna, ale Franěk se vyznamenal

Ve druhé třetiny se dlouho čekalo na šance. Ve 30. minutě vyzkoušel Málkovu pozornost opět agilní Jareš, ale tentokrát vítkovický brankář svůj tým podržel. Na druhé straně šli do brejku Burger s Klimkem, ale domácí brankář se štěstím jejich únik zlikvidoval. Ve 33. minutě uvolnil Černý Vopata, tomu však střelu z první Málek perfektně chytil.

O minutu později se prosadil střelou z mezikruží Jánský, když vymetl Málkovu pavučinu a poslal domácí do dvoubrankového vedení. Hosté mohli ihned snížit, ale rozhodčí jim branku neuznal kvůli přihrávce rukou. Na konci druhého dějství udělal v přesilové hře na útočné modré čáře hrubku obránce vítkovický obránce Trnka, Jenáček sebral puk a po sólu ránou z pravého kruhu propálil Málka.

Do závěrečné třetiny vstoupili aktivněji hosté, kteří se ještě snažili s nepříznivým stavem něco udělat, ale podařilo se jim vstřelit pouze jednu branku. V 51. minutě se z mezikruží trefil Klimek. V závěru zápasu byl ještě vyloučen domácí obránce Kubát, hosté odvolali brankáře a hráli tak v šesti proti čtyřem, ale výborně chytajícího Fraňka nepřekonali.

HC Benzina Litvínov - HC Vítkovice Steel 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Jareš (Lukeš), 16. Vopat (Jenáček), 34. Jánský (Jenáček, Rindoš), 39. Jenáček (Švarný) - 6. Šedivý (Ovčačík, Káňa), 51. Klimek (Szturc, Káňa). Rozhodčí: Minář, Hrubý - Podrazil, Kajínek. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3966.
Litvínov: Franěk - Kroupa, Švarný, Černošek, Kubát, Skuhrovec, Jareš, Kousalík, Gula - Bojer, V. Hübl, Kubinčák - Černý, Kracík, Lukeš - Jenáček, Vopat, Jánský - Rindoš, Gerhát, Maxa. Trenéři: Reichel a Kučera.
Vítkovice: Málek (41. Šindelář) - Voráček, Malík, Punčochář, Barinka, Trnka, Ovčačík - Huna, Burger, Svačina - Szturc, Húževka, J. Sýkora - Klimek, Vrána, Pohl - Šedivý, Strapáč, Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: