Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 1:3Karlovy Vary jsou stále bez bodu, podlehly Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Čakajík 0 : 1
40. Kudrna 0 : 2
49. Hořava 0 : 3

Hokejisté Karlových Varů s novým trenérem Antonínem Stavjaňou čekají i po 2. kole extraligy na první bod, když podlehli Liberci 1:3. Severočeši jsou naopak zatím suverénní a opět je dovedla k úspěchu formace Tomáše Vaka s Miloslavem Hořavou a Jaroslavem Kudrnou na křídlech. Při páteční výhře nad Zlínem 6:3 obstarala čtyři branky, na západě Čech další dva góly.

Článek

Domácí měli v úvodu navrch a zatlačili semifinalistu minulé sezony do obranného pásma. Ve třetí minutě Karlovarští dostali k první přesilové hře při vyloučení Holuba, ale gólmana Pince nepřekonali. Domácí ale pokračovali v aktivitě a v šancích se postupně ocitli Pech, Dej a Nosek. Hosté poprvé vystřelili na Sáblíka až v osmé minutě, potom si však vypracovali příležitosti také Špaček a Bárta.

V úvodu druhého dějství pokračovali Západočeši v aktivní hře, jejímž vyústěním byla kuriózní branka Fina Saarinena, který ve 23. minutě od zadního mantinelu nastřelil záda gólmana Pince a puk se odrazil za brankovou čáru. Pak převzali iniciativu hosté. Ve 29. minutě ještě při domácím týmu stálo štěstí, když Hořava trefil pouze levou tyč zcela odkryté branky.

O čtyři minuty později se už Liberec radoval z vyrovnání, když si po závaru srazil Sáblík za svá záda Čakajíkovu střelu. Tlak hostí pokračoval a 22 vteřin před pauzou Bílí Tygři otočili stav. Kudrna převedl sólo přes celé hřiště, obelstil reprezentanta Gřegořka a překonal Sáblíka.

Začátek závěrečné třetiny byl touto trefou ovlivněn. Liberec pokračoval ve své aktivní hře a jenom díky Sáblíkovi zůstával stav nezměněn. Ve 47. minutě se však nechal vyloučit domácí kapitán Skuhravý za hru vysokou holí a početní převahu využil po asistenci agilního Kudrny Hořava. Liberec si pak už svůj dvoubrankový náskok s přehledem udržel.

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Saarinen (Skladaný) - 33.Čakajík (Ondřej), 40. Kudrna (Hořava), 49. Hořava (Vak, Kudrna). Rozhodčí: Polák, Šindler - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 3497.
Karlovy Vary: Sáblík - Parýzek, Kokko, Nosek, Čutta, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Hřebejk - D. Hruška, Dej, Košťál - Melenovský, Pech, Sailer - Skladaný, Saarinen, Zaťovič. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.
Liberec: Pinc - Čakajík, Moravec, Výtisk, Rýgl, Holub, Derner, Hunkes, Trončinský - Podkonický, Nedvěd, Klimenta - Hořava, Vak, Kudrna - Víšek, Kica, Dušek - Ondřej, Bárta, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: