Hlavní obsah

Sedm marodných na Kladně. Je tu problém, kdo bude hrát?

Bolavé Kladno. Vedení hokejového klubu by si mohlo podat inzerát: Hledáme zdravé hokejisty. Zn. sraz v úterý odpoledne, přijede Zlín. Lehké odlehčení, které ale patrně nenajde odezvu u adresáta. Na jeho marodce je sedm hráčů. K tomu v tabulce pravdy svítí nula bodů z možných šesti.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mezi zraněné Kladeňáky patří i útočník Jiří Kuchler

Článek

Kladno přišlo o tři své bojovníky při nedělním utkání se Spartou. Nejdéle bude mimo obránce Jan Platil, který byl ještě během zápasu odvezen do nemocnice. Ve 30. minutě se po srážce u mantinelu zranil. Zůstal ležet a byl ošetřován přímo na hřišti.

"Odvezli jsme ho do Motola, má špatné rameno," řekl muž ze záchranné služby, což potvrdil i výkonný ředitel klubu Milan Volf. „Mimo bude čtyři až šest týdnů.“

„Nemáme velký kádr, takže by byl problém, pokud by nehrál. Už teď máme dost zraněných, museli bychom někoho sehnat. Asi nějaké juniory nebo někoho na střídavý start z nižší soutěže,“ koukal se dopředu hned po prohraném klání asistent trenéra Petr Kasík.

Jeho obavy se naplnily. Platila na marodku v neděli navíc ještě doprovodil útočník Jan Dalecký, který nedohrál kvůli zraněnému zápěstí. Třetím v řadě je forvard Jiří Kuchler, který má naražená žebra a zítra proti Zlínu podle Kasíka hrát určitě nebude. Kdo tedy nakonec v úterý navlékne kladenský dres?

Kladenská marodka
Jaroslav Mrázek: (po operaci lícní kosti, na led se dostane nejdřív za čtrnáct dní)
Vítězslav Bílek: (sezónu nezačal kvůli viróze, která hrozí i zápalem plic)
Jan Platil: (vykloubené rameno, chybět bude čtyři až šest týdnů)
Jindřich Kotrla: (silně naražené a pohmožděné stehno. To ho vyřadí i z dalších zápasů)
Jan Dalecký: (juniorský útočník zaskočil v A týmu na Spartě, ale kvůli zraněnému zápěstí ani nedohrál)
Jiří Kuchler: (z utkání na Spartě si odnesl bolestivě naražená žebra, pondělní vyšetření ukáže, jak dlouho nebude moci hrát)
David Stieler: (kvůli nastřelenému nártu nehrál na Spartě, snad by už ale nastoupit proti Zlínu)

Reklama