Hlavní obsah

Plzeň porazila Spartu, čtyři zápasy skončily po nájezdech

PRAHA

Pět dnů a tři porce zápasů. Takový rozjezd má hokejová Tipsport extraliga ve svém úvodu. Po dnešním kole už drží neporazitelnost a plný počet bodů jen mistrovské pardubice, které ale svůj zápas s Karlovými Vary dohrávají až v listopadu. V čele tabulky zůstává Liberec následovaný Mladou Boleslaví. Čtyři ze šesti úterních zápasů skončily až po samostatných nájezdech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Plzně oslavují vstřelený gól

Článek

Sparta přijela do Plzně s brankářem Pöpperlem, který loni Západočechům vychytal vítězství v základní části. Své bývalé spoluhráče dokázal udržet na uzdě do čtrnácté minuty, kdy jej překonal Johnson. V polovině zápasu Plzeň smazala dvoubrankovou ztrátu a na konci druhé třetiny dostal Modrý domácí dokonce do vedení.

Hanzlík ale na začátku třetí části znovu srovnal. V prodloužení měla Sparta několik šancí k tomu, aby zápas znovu zvrátila na svou stranu, nakonec ale odjíždí jen s bodem. V samostatných nájezdech se jako jediný prosadil kapitán Plzně Martin Straka.

Samé nájezdy

V nájezdech se rozhodovaly i další tři zápasy. Vedoucí Liberec byl blízko k vítězství na ledě Vítkovic, ale pět minut před koncem svým druhým gólem v zápase vyrovnával Svačina. Jediným úspěšným střelcem nájezdů byl domácí Petr Pohl.

Pořádná branková přetahovaná se odehrávala v zápase Mladé Boleslavi s Třincem. Po gólu domácího Fabuše Třinec dvěma góly skóre otočil, Divíšek ve třetí třetině pak vyrovnal na 2:2. V nájezdech pak zářili Vrbata a Polák, když dvakrát proměnili své nájezdy. Vojtěch Polák dokonce uspěl i potřetí, zatímco domácí poté nasadili Macha, který nedal.

Situaci si hodně zkomplikovalo Kladno, které dlouho sahalo po výhře nad Zlínem. Minutu před koncem ovšem nechali obránci volného Lešku, který poslal zápas do prodloužení. V něm trefil domácí Melka břevno a tak se Kladno první výhry v novém ročníku zase nedočkalo, nájezdy rozhodl Petr Leška.

První body pro Kometu

Slavia prohrávala s Českými Budějovicemi po polovině zápasu o dvě branky a marně hledala recept na výborně chytajícího Kováře. Až tři minuty před koncem nedosáhl na teč Brandy. Času už moc nezbývalo, tak zkusili domácí power play, ale inkasovali potřetí.

První body posbírala Kometa, která v televizním utkání přehrála Litvínov. Na vedoucí branku hostujícího Hübla odpověděl v přesilovce Hruška a deset minut před koncem zápas otočil Veselý z brejku po návratu z trestné lavice. Na konečných 3:1 upravil svým druhým gólem Radim Hruška trefou do prázdné brány.

Pardubice mají utkání s Karlovými Vary odložené na 23. listopadu.

Hokejová Tipsport extraliga, 3. kolo:
Vítkovice - Liberec 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 1. a 55. Svačina, rozh. nájezd Pohl - 24. Podkonický, 42. Nedvěd.
Plzeň - Sparta Praha 4:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 14. Johnson, 27. Heřman, 39. Modrý, rozh. nájezd Straka - 5. O´Brien, 8. Broš, 43. Hanzlík
Ml. Boleslav - Třinec 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 8. Fabuš, 47. Divíšek - 23. a rozh. nájezd Polák, 46. Kohn.
Kladno - Zlín 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 29. a 44. Piskáček - 59. a rozh. nájezd Leška, 40. Galvas.
Brno - Litvínov 3:1on-line
Branky: 33. a 60. R. Hruška, 50. Veselý - 12. Hübl.
Slavia Praha - Č. Budějovice 1:3on-line
Branky: 57. Branda - 10. Mikeska, 32. Pšurný, 60. Šimánek.

Reklama