Hlavní obsah

Slávistický brankář Kopřiva se zranil a Budějovice vyhrály v Praze 3:1

PRAHA

Dva zápasy a necelou jednu třetinu vydržela brankařská jednička hokejové Slavie ve stavu schopných práce. Miroslav Kopřiva v utkání s Českými Budějovicemi v čase 18.34 dochytal. A to k překvapení všech přítomných. Žádná předchozí situace nenasvědčovala zranění. Do branky tak musel jít Robert Slipčenko. Z pohledu domácích začalo utkání smolně. A také i skončilo, hosté vyhráli 3:1.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Českých Budějovic slaví gól na Slavii

Článek

Trenér Vladimír Růžička byl před začátkem sezóny rád, že má mužstvo jasnou jedničku v brance. V loňském ročníku extraligy se na tomto postu ve Slavii vystřídalo pět mužů. Hledání ideálního stavu se ale nezdařilo. Proto padla nyní volba na gólmana, který má reprezentační zkušenosti. Jenže ve třetím kole se šestadvacetiletý Kopřiva zranil. Klekl na kolena a po pár sekundách bylo jasné, že pro něj utkání skončilo, maséři ho odvedli do šatny.

Slavia prohrávala po první třetině 0:1, když hosté využili přesilovou hru. Nevydařená střela od modré, teč a v tu dobu ještě zdravý Kopřiva inkasoval.

Daniel Branda ze Slavie před brankářem Budějovic Jakubem Kovářemfoto: Právo/Milan Malíček

V prostřední části byl překonán opět slávistický muž v masce. Jeho protějšek Jakub Kovář stále s nulou. A zaslouženou. Domácí si s ním nevěděli rady. Ani při početní výhodě. Po čtyřiceti minutách byly blíže k bodům České Budějovice.

Třetí dvacetiminutovka přinesla stejný obrázek. Slavia se snažila a úspěch přišel v 57. minutě, naději přiblížil Daniel Branda, ale bylo pozdě. Budějovice se radovaly ještě jednou, když dal gól do prázdné brány Jiří Šimánek. Hosté si odvezli tři body z 02 areny, což znamenalo, že Slavia letos poprvé neuhrála žádný bod.

Slavia Praha - České Budějovice 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 57. Branda (Vašíček, Vondrka) - 10. Mikeska (Vydarený, Snopek), 32. Pšurný (Vydarený, Podlešák), 60. Šimánek. Rozhodčí: Hodek, Fraňo - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:5, navíc Svoboda (Sla) 10. minut. Využití: 0:1. Diváci: 3025.
Slavia Praha: M. Kopřiva (19. Slipčenko) - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Branda, Štefanka, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Tomica - Jaškin, V. Růžička ml., Krenželok - Micka, Endál, Sklenář - P. Jelínek. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Vydarený, Ptáček, Melichar, J. Novák, Šulc, Tůma - Šimánek, Mikeska, Kuchejda - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - Mertl, R. Pšurný, Podlešák. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín