Hlavní obsah

Kladno - Zlín 2:3Leška zařídil obrat na ledě Kladna a první výhru Zlína v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Piskáček 1 : 0
40. Galvas 1 : 1
44. Piskáček 2 : 1
59. Leška 2 : 2
65. Leška 2 : 3

KLADNO

Hokejisté Zlína vyhráli ve 3. kole extraligy na ledě Kladna 3:2 po samostatných nájezdech a připsali si první výhru v sezoně. Kladno sice dvakrát vedlo po přesilovkových trefách obránce Jana Piskáčka, ale muselo se nakonec spokojit jen s prvním bodem v ročníku. V 59. minutě mu totiž sebral vítězství Petr Leška, který si připsal i rozhodující gól v nájezdech.

Článek

Kladno se muselo obejít bez zraněných či nemocných beků Platila, Mrázka, Kameše a útočníků Kotrly, Bílka, Stielera a Daleckého. Do hry trenér Vejvoda zařadil forvardy Kafku a Vlčka, kteří v současné době hrají za prvoligový Beroun.

V úvodu byl aktivnější Zlín, ale větší šanci měl v páté minutě domácí Knotek. Bezbrankový stav se nezměnil ani při Vlčkově vyloučení, když v závěru přesilovky hostů se individuálně dostal až před Cikánka Vlach, ale kladenského gólmana nepřekonal. Moravané přečkali také oslabení při Galvasově trestu a pak je podržel v 18. minutě Sedláček, který pokryl Kallův únik.

V úvodu druhého dějství minul po Melkově přihrávce Piskáček, z protiútoku se dostal na levé straně do dobré střelecké pozice Sýkora, ale Cikánek jej vychytal. V 29. minutě se radovali z vedení domácí, když při Hamrlíkově trestu trefil od modré čáry přesně levý horní roh Sedláčkovy branky Piskáček a připsal si při druhém startu v extralize premiérový gól.

Zlín se dostával k šancím na vyrovnání díky přesilovkám. Při Tomanově trestu nevyzrál na Cikánka Balaštík. Pak hráli Moravané po Melkově faulu a Mnacjanově vyhození puku do hlediště 64 vteřin v pěti proti třem, ale v největší šanci opět na kladenském brankáři ztroskotal Köhler. V závěru druhé části šel pykat Kuchler, Balaštík ještě znovu neuspěl, ale 34 vteřin před pauzou skončil za Cikánkovými zády Galvasův pokus tečovaný nešťastně bekem Tomanem.

Na úvod třetí třetiny zahrozil zlínský Důras, ale při Lučkově vyloučení se dostalo do vedení opět Kladno. Po Tomanově přihrávce zamířil přesně z pravého kruhu Piskáček, který tak měl výjimečný střelecký den. Domácí si aktivitou vynutili další dvě přesilovky, ale nevyužili je a museli se pak bránit při Paterově vyloučení.

V 53. minutě se ocitl sám před Sedláčkem Kuchler, ale blafákem neuspěl a ještě jej fauloval Vlach. Tlak v početní převaze ale pojistku vedení Kladnu také nepřinesl a domácí mohli být rádi, že Vlachovi nevyšla při přečíslení tří na jednoho v 56. minutě střela. Středočeši vedení neudrželi, když se 107 vteřin před koncem třetí třetiny prosadil individuálně Leška.

V nastavení mohl rozhodnout Melka, jehož teč nejdříve skončila těsně nad a vzápětí trefil horní tyč. Další šance oba brankáři pochytali. V nájezdech skórovali za hosty Leška i Hamrlík, na straně Kladna neuspěli Látal ani Bělohlav.

HC Vagnerplast Kladno - PSG Zlín 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Piskáček (Toman, Kalla), 44. Piskáček (Toman, Kalla) - 40. Galvas (I. Rachůnek, T. Sýkora), 59. Leška (Hamrlík, Balaštík), rozhodující sam. nájezd Leška. Rozhodčí: Hribik, Šír - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. Diváci: 2084.
Kladno: Cikánek - J. Drtina, Mnacjan, Piskáček, Toman, L. Procházka, Šmach - Látal, Patera, Eberle - Valský, Kalla, Melka - Bělohlav, Knotek, Kuchler - Kafka, Vlček, Gengel. Trenéři: Vejvoda a Kasík.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Kučný, Galvas, Míka, Bořuta, Řezníček, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Záhorovský, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín