Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 3:2Liberec obrátil zápas ve Vítkovicích, ale pak padl na nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Svačina 1 : 0
24. Podkonický 1 : 1
42. Nedvěd 1 : 2
55. Svačina 2 : 2
65. Pohl 3 : 2

OSTRAVA

Hokejisté Liberce utrpěli první bodovou ztrátu v sezoně, když v Ostravě-Porubě na vítkovickém ledě prohráli 2:3 po samostatných nájezdech. Dva góly domácích dal Vladimír Svačina, penalty však jediným přesným zásahem rozhodl Petr Pohl. Severočeši byli v třetím kole extraligy blízko třetímu vítězství. Otočili nepříznivý stav na 2:1, ale o náskok přišli pět minut před koncem řádné doby.

Článek

Lepší vstup si Vítkovice nemohly přát: skórovaly z první střely na bránu, když Pincovi proklouzlo za záda už po 16 sekundách Svačinovo nahození z úhlu. Gólem však domácí jen poškádlili Tygry. Liberečtí si lepším pohybem vynutili tlak, leč útočné pásmo okupovali zcela bezvýsledně.

Domácí netvořili hru, rychlým přechodem středního pásma se však dostávali do zajímavých brejků. Huna i Pohl se z pravého křídla dvakrát dostali Severočechům do týla, hostující tým podržel Pinc.

Aktivitu Liberce zúročil až ve 24. minutě Podkonický, kterému posunul Ondřej vyraženou střelu, a Málek proti rychlé souhře neměl nárok. Také hosté po vstřelené brance spíše ubrali plyn. Hra se vyrovnala, na obou stranách se hodně bruslilo, ale silové pojetí hokeje moc vzruchu nepřineslo.

Nebylo překvapením, že i další gólový moment vzešel ze skrumáže před brankou. Urban z rohu nahodil kotouč na Málka, který ho jen vyrazil před sebe a Nedvěd pohotovou dorážkou otočil skóre.

Závěr však patřil Vítkovicím. Možnost k vyrovnání prováhal před Pincem Klimek, domácí nevyužili ani dvě přesilovky v těsném sledu, ale bez bodu nezůstali: pět minut před koncem se po odražené ráně Malíka nejrychleji natáhl Svačina a svou druhou trefou poslal duel do prodloužení.

I v něm tahali za delší konec domácí, jenže Burger s Ovčačíkem ve stoprocentních šancích selhali. Vítěze tak určily až nájezdy, ve kterých jako jediný skóroval domácí Pohl.

HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Svačina (Burger), 55. Svačina (Malík, Huna), rozhodující nájezd Pohl - 24. Podkonický (Ondřej, Víšek), 42. Nedvěd (Urban). Rozhodčí: Baluška, Konc (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 3281.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Barinka, Ovčačík, Trnka, Voráček, Malík - Huna, Burger, Svačina - Szturc, Húževka, J. Sýkora - Pohl, Vrána, Klimek - Šedivý, Strapáč, Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.
Liberec: Pinc - Moravec, Čakajík, Hunkes, Výtisk, Rýgl, Holub, Trončinský, Derner - Klimenta, Nedvěd, Podkonický - Kudrna, Vak, Hořava - Dušek, Víšek, Urban - Bárta, Ondřej, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: