Hlavní obsah

Brno - Litvínov 3:1Kometa porazila Litvínov a odmítla loňský scénář

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Hübl 0 : 1
33. Hruška 1 : 1
50. Veselý 2 : 1
60. Hruška 3 : 1

BRNO

Hokejisté Komety po dvou porážkách konečně zabrali a výhrou 3:1 nad Litvínovem prozatím rozptýlili obavy svých fandů z opakování loňského scénáře, kdy v první polovině sezóny byli v extralize za naprosté otloukánky.

Článek

„Situace už byla docela napjatá, jsem hrozně rád, že jsme bodovali. Měli bychom se od tohoto vydřeného vítězství odpíchnout. Mužstvo se po něm stmelí,“ očekával spokojený kouč Komety Vladimír Jeřábek, který dal tentokrát v brance přednost zkušenému Trvajovi před v úvodních dvou kolech chybujícím Hovim.

„Jirka zachytal velmi dobře, několikrát nás podržel,“ pochválil gólmana, který měl původně jen krýt záda největšímu oblíbenci mezi brněnskými příznivci.

Kometu k triumfu nasměroval gól Ondřeje Veselého, jenž uprostřed závěrečné třetiny strhl za stavu 1:1 bezprostředně po návratu z trestné lavice vedení na brněnskou stranu. „Udělal jsem zbytečný faul, byl jsem kvůli tomu sám na sebe hrozně naštvaný. Musel jsem jen sledovat, jak kluci ve čtyřech s obtížemi odolávají náporu hostů. Naštěstí hned po naskočení na led jsme se dostali do brejku. Jsem šťastný, že mi to tam spadlo. Vítězství si cením o to víc, že nám chyběly zraněné opory Dopita, Dlouhý či Bičánek,“ liboval si Veselý.

Trenér Litvínova Robert Reichel si posteskl, že jeho mužstvo hrálo zpočátku skoro neustále v oslabení. „Podržel nás ale skvěle chytající Jarda Hübl. Paradoxně jsme pak ovšem inkasovali rozhodující branku v době, kdy jsme byli aktivnější a měli i víc šancí. Kdyby Ivan Švarný nezahodil tutovku, soupeř by se do protiútoku vůbec nedostal,“ štvala ho bodová ztráta.

HC Kometa Brno - HC Benzina Litvínov 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 33. R. Hruška (Kvapil, Balej), 50. Veselý, 60. R. Hruška (Kvapil) - 12. V. Hübl (Kubinčák, Lukeš). Rozhodčí: Polák, Hradil - Bryška, Novák. Vyloučení: 6:9, navíc Kubát (Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Kometa Brno: Trvaj - Mojžíš, Stehlík, Malec, Richter, Houdek, Zubíček, Protivný - Veselý, R. Procházka, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Huml, Brabenec - Balej, R. Hruška, Kvapil - Pospíšil, Jakub Svoboda. Trenéři: Jeřábek a Lubina.
Litvínov: J. Hübl - Kroupa, Švarný, Jareš, Gula, Černošek, Kubát, Skuhrovec, Kousalík - Bojer, V. Hübl, Kubinčák - Černý, Kracík, Lukeš - Jenáček, Vopat, Jánský - Rindoš, Gerhát, Maxa. Trenéři: Reichel a Kučera.

Reklama

Související témata: