Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 4:3Plzeň udolala Spartu po nájezdech, přestože prohrávala 0:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. O'Brien 0 : 1
8. Broš 0 : 2
14. Johnson 1 : 2
27. Heřman 2 : 2
39. Modrý 3 : 2
43. Hanzlík 3 : 3
65. Straka 4 : 3

Hokejisté Plzně porazili ve 3. extraligovém kole pražskou Spartu 4:3 po samostatných nájezdech. Indiánům nevyšel vstup do zápasu a brzy prohrávali 0:2, do druhé přestávky ovšem stačili skóre otočit. Sparta stihla na začátku třetí třetiny vyrovnat, ale ani jeden její střelec nedokázal v penaltovém rozstřelu překonat brankáře Dušana Salfického. O druhém bodu pro domácí rozhodl kapitán Martin Straka.

Článek

Domácí nastoupili do zápasu se zcela novým složením útoku, přesto po celou první třetinu působila živějším dojmem Sparta. Navíc v páté minutě našel Kůrka přihrávkou od pravého mantinelu mezi kruhy najetého O'Briena a ten přesnou střelou překonal svého spoluhráče z minulé sezony Salfického.

Lépe bruslící hosté si vytvořili v útočném pásmu tlak a dorážku Hlinky do prázdné branky zastavil Dresler jen za cenu faulu. Následnou přesilovku využil bleskově Broš, když zužitkoval Ručinského přihrávku zpoza branky. Až po dvou obdržených gólech se směrem dopředu osmělila i Plzeň. Kovářovi přiťukl puk do jízdy Vostřák, mladý forvard ale v rychlosti Pöpperleho nepřekonal ani nadvakrát. Ve 14. minutě však již snížil Johnson.

Znalost domácích útočníků pomohla gólmanské jedničce Plzně z loňské sezóny Pöpperlemu krátce po přestávce, kdy skvěle zasáhl proti střele aktivního Kováře při přečíslení. Ve 27. minutě už byl ovšem Pöpperle bezmocný, protože Vostřákovu střelu šikovně tečoval mimo jeho dosah Jan Heřman při svém prvním dnešním pobytu na ledě.

Krátce po polovině utkání měli hosté příležitost vrátit se do vedení, když jim Indiáni dvěma nedovolenými zákroky rychle za sebou poskytli dvojnásobnou přesilovku trvající 92 vteřin. Tou však Sparta pohrdla, ačkoliv proti Gulašiho ráně bez přípravy zasahoval Salfický ramenem na poslední chvíli. Hosté poté nevyužili ani téměř dvě minuty dlouhou početní výhodu čtyři na tři a naopak v plzeňské přesilovce dokonal obrat v utkání střelou do levého horního rohu Modrý.

Třetí dvacetiminutovku zahájila aktivněji Sparta a její snahu o vyrovnání korunoval střelou skrytou ukázkově clonícím Koreisem Jan Hanzlík. Oba týmy poté vycházely ze zajištěné obrany. Jak je překonat ukázal rychlonohý Kůrka, který se protáhl až před Salfického, nedokázal však i kvůli faulu důrazněji zakončit. Nervózní boj o střední pásmo pokračoval až do 57. minuty, kdy domácí po zaváhání Sparty na modré čáře postupovali ve třech na jednoho. Američan Johnson ale akci zakončil samostatně střelou nad a tak se pokračovalo prodloužením.

V nastaveném čase opatrnou hru narušila pouze souhra Vlasáka se Strakou, jehož pokus z mezikruží zastavil Pöpperleho rozklek. Táhlou střelu Kůrky z pravého kruhu zase vytěsnil ramenem mimo prostor branky Salfický. O bonusovém bodu pro Západočechy rozhodl v nájezdech jediný úspěšný střelec - plzeňský kapitán Straka forhendovým blafákem.

HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha 4:3 po sam. nájezdech (1:2, 2:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Johnson (Tvrdík), 27. Jan Heřman (Vostřák, Stránský), 39. Modrý (Vlasák), rozhodující sam. nájezd Straka - 5. O'Brien (Kůrka, Salcido), 8. Broš (Ručinský), 43. Jan Hanzlík (Hromas, Koreis). Rozhodčí: Pešina, Turčan - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:1. Diváci: 6121.
Plzeň: Salfický - Jiří Hanzlík, Modrý, Slaney, Dresler, St. Pierre, Frolo - Lammers, Straka, Vlasák - Vostřák, Jan Kovář, Petruška - Langfeld, Tvrdík, Johnson - Stránský, M. Heřman, Dvořák - od 26. navíc Jan Heřman. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Sparta Praha: Pöpperle - O'Brien, Jan Hanzlík, Vykoukal, Gulaši, Philipp, Salcido - Kůrka, Broš, Ručinský - Ton, D. Výborný, Smoleňák - Hlaváč, J. Hlinka, Treille - Bartánus, Hromas, Koreis. Trenéři: Holaň a Volek.

Reklama

Související témata: