Hlavní obsah

Kladenský Piskáček dvakrát skóroval, ale dojem mu zkazila prohra

KLADNO

Kladenský obránce Jan Piskáček se při svém druhém extraligovém startu a domácí premiéře dokázal hned dvakrát střelecky prosadit, ale pocit s výjimečného zápasu mu zkazila porážka se Zlínem 2:3 po samostatných nájezdech. Jednadvacetiletý odchovanec středočeského klubu, který působil v uplynulých třech sezonách v zámořské juniorské QMJHL v celku Cape Breton Screaming Eagles, tak přispěl jen k prvnímu bodu Vagnerplastu v sezoně.

Článek

"Prohráli jsme vyloženě vyhraný zápas, po naší blbé chybě Zlín vyrovnal na 2:2," litoval Piskáček, že Kladnu sebrala výhru trefa 107 sekund před koncem třetí třetiny. Mužstvo nedokázalo ubránit vedení, které dvakrát získal bývalý juniorský reprezentant přesilovkovými góly.

Svou první branku si připsal ve 29. minutě ránou od modré čáry, potom zacílil přesně ve 44. minutě z pravého kruhu pro vhazování. "Dával mi to Milan Toman, při té druhé jsem po ideální přihrávce střílel do odkryté branky," děkoval za asistence Piskáček, který se držel pokynů, že mají Kladenští na gólmana Jakuba Sedláčka hodně střílet.

V prvním utkání proti Mladé Boleslavi se Piskáček do sestavy nevešel, ale po Jaroslavu Mrázkovi postupně vypadli ze hry také zraněný Jan Platil a nemocný Vladimír Kameš, takže dnes dostal hodně prostoru i v přesilových hrách.

"Proti Spartě jsem odehrál jedno střídání jako obránce, potom mě trenéři po zranění Jirky Kuchlera požádali, abych šel na post útočníka. V závěru jsme přišli o Honzu Platila a vrátil jsem se na beka," popsal svůj kuriózní debut. Dnes se mohl plnohodnotně předvést na svém stálém postu. "Jsem rád, že jsem dostal příležitost. Doufám, že do tak půjde dál," dodal Piskáček.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice