Hlavní obsah

Ať si ty své nesmysly říká dál, reaguje Slipčenko na slova bývalého spoluhráče Kůrky

PRAHA

Loňskou sezónu spolu sedávali v jedné kabině, v zápasech hájili barvy hokejové Slavie. Od letošního ročníku už jsou ovšem protihráči. Zatímco brankář Robert Slipčenko pokračuje dál u sešívaných, útočník Tomáš Kůrka kývl na nabídku Sparty, městského rivala. Ve čtvrtém kole se oba kluby postavily proti sobě a z triumfu se i kvůli vítěznému gólu Kůrky radovali hráči z Holešovic. A po zápase si oba bývalí spoluhráči neváhali přes média vyměnit pár ostřejších slov.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Sparty Tomáš Kůrka se snaží překonat slávistického brankáře Roberta Slipčenka.

Článek

Den před pražským derby Tomáš Kůrka vyhlašoval, že kvůli sezóně strávené ve Slavii dobře ví, jak vyzrát na brankáře Roberta Slipčenka. Konkrétnější být ale nechtěl.

Dvě třetiny čtvrtečního duelu to ale vypadalo, že spíše Slavia zná recept na to, jak Kůrku vymazat z ledu. Šikovný útočník byl na ledě neviditelný, Sparta navíc prohrávala 1:3.  „To jsem se opravdu hledal. Cítil jsem se pomalý, slabý v nohách. Nevím, jestli to bylo v hlavě nebo nervozitou,“ snažil se najít příčiny svého matného výkonu Kůrka.

Ve třetí části ale Holešovičtí zaveleli k obratu, svému rivalovi nasázeli čtyři trefy a mohli slavit výhru 5:3. Vítězný gól navíc zařídil právě Kůrka. Vyjel si zpoza branky a trefil se přesně mezi Slipčenkovy betony. A po zápase poodhalil, že právě tam má slávistický gólman slabší místo. „Střely mezi nohy, to je jeho slabina,“ uculoval se Kůrka.

Kůrka: Výhra nad bývalým týmem těší zvlášť

Tato slova působila na Slipčenka jako červený hadr na býka. „Tomáš Kůrka si může říkat co chce. Ať si to klidně říká,“ nechtěl zprvu na Kůrkův výrok reagovat. Pak ale přeci jen spustil. „Ty jeho řeči, že ví, jaké jsou mé slabiny, jsou nesmysly. Nedám na to,“ prohlásil Slipčenko.

„Jestli říká, že mou slabinou jsou střely mezi nohy, tak proč mi to tam teda dvě minuty před koncem, když jel sám na bránu, nedal? Proč mi teda střílel na lapačku?“ vracel se Slipčenko k druhému osobnímu souboji v zápase s Kůrkou. „Hlavně mě ale mrzí, že jsme prohráli. Je mi jedno, jestli mi gól dal Tomáš Kůrka nebo David Výborný,“ dodal Slipčenko.

Naopak Kůrka neskrýval svou spokojenost. Pomohl porazit svůj bývalý tým, navíc se poprvé v sezóně trefil. „Už jsem z toho svého střeleckého půstu byl nervózní. Moc mě těší, že jsme vyhráli. Zvlášť, když jsme hráli proti týmu, kde jsem působil,“ uzavřel Kůrka.

Reklama

Související témata: