Hlavní obsah

Šestiminutové k.o. rozhodlo. Sparta vylezla z bahna, Slavia do něj spadla

PRAHA

Sparta byla na dně, ale z bahna zmaru se vyhrabala. Slavia prožila přesný opak, z hrušky dolů. Sledované derby pražských "S" dopsalo svůj první příběh letošní Tipsport extraligy. Hosté vedli 3:1, za šest minut prohrávali 3:4 a slávistická střídačka se stala místem, kde narůstalo velmi dusivé klima. O pár metrů vedle všichni zažili polití živou vodou a nezúčastněný fanoušek se bavil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Sparty se radují z vítězství nad Slavií po prvním letošním derby pražských "S".

Článek

Konečný účet nakonec zněl 5:3 pro Spartu. A z vítězné šatny také zaznělo: „Řekli jsme si, že by byla ostuda derby prohrát,“ vyslovil se Tomáš Kůrka, který vstřelil rozhodující gól. Dva góly dal na druhé straně Tomáš Svoboda, ale z holešovické arény odcházel bez úsměvu. „Zápas se zbortil za šest minut, Sparta byla v laufu a my totálně na dně,“ popsal kritické okamžiky, které Slavii dostaly do chmurného stavu. Proč? Příčin vývoje obratu a zkratu může být několik. V tomto případě šlo o smrtící gólovou nálož.

Otakar Janecký, bývalý reprezentant"Sparta nachytala Slavii na pár minutách, kdy dala tři góly, potom se už výsledek honí špatně zpátky. Samozřejmě, že takové zápasy jsou také o dobrém brankáři. Slávistický Kopřiva nechytal, ale tím nechci říct, že Slipčenko byl špatný. Slavia si utkání prohrála sama, přitom první dvě třetiny byla o hodně lepší, vedla 3:1, ale rychlé góly Sparty vše otočily."

Zdeněk Venera, trenér Zlína"Takový je hokej, rychlé góly nejsou ničím mimořádným. Na brankáře Slipčenka bych to neházel, on nás loni ve čtvrtfinále vychytal, je to kvalitní gólman. Prostě takový vývoj není neobvyklý. Jednou vedete a jednou prohráváte. Samozřejmě na střídačce se dobře stojí, když góly přibývají do té správné branky."

Pavel Richter, hokejový internacionál"První dvě třetiny byly divný. Čtyři zápasy v osmi dnech jsou znát, hráči byli unavení, ale Slavia vedla po dvou třetinách zaslouženě. O všem rozhodly góly Sparty na začátku třetí třetiny, to dostalo hosty na kolena. Pokud by Slavia vydržela bez inkasovaného gólu třeba osm minut, tak by Sparta neotočila, bylo by po utkání. A Slipčenko? On není tak kvalitní brankář jako Kopřiva, který by určitě z prvních tří gólů jeden chytil.“

Milan Nový, bývalý reprezentant a skvělý střelec"Byl jsem v práci, ale sledoval jsem zápas jen na internetu, proto by nebylo dobré utkání hodnotit, ale Sparta je mužstvem, které musí být v první čtyřce, to je její povinnost."

Reklama

Související témata: