Hlavní obsah

Zlín - Brno 1:4V moravském derby bylo úspěšnější Brno, vyhrálo ve Zlíně 4:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Veselý 0 : 1
7. Huml 0 : 2
17. Švrček 1 : 2
29. Kvapil 1 : 3
56. Balej 1 : 4

ZLÍN

Vyhecované jihomoravské derby mezi Zlínem a brněnskou Kometou vyznělo ve 4. extraligovém kole lépe pro hostující tým. Zlín podruhé v sezoně před svými příznivci neuspěl a prohrál 1:4. Kometě pomohl ke třem bodům dvoubrankový náskok, který si díky trefám Ondřeje Veselého a Ivana Humla dokázala vypracovat v sedmé minutě.

Článek

Ke svému domácímu premiérovému zápasu v letošní sezoně nastoupil brankář Jakub Sedláček. Zlínský gólman si hned v úvodu utkání připsal zákrok, když zlikvidoval pokus Kvapila. Na opačné straně zasahoval Trvaj po střele Vlacha. Pozornost brněnského gólmana poté otestovali Důras a dorážející Sýkora. Hostující brankář změnu skóre nepřipustil.

Na začátku šesté minuty byl prvním vyloučeným hráčem Kučný, když taktickým faulem zabránil nájezdu Kvapila. Dramatický okamžik střetnutí nastal v polovině sedmé minuty. Bývalý zlínský hráč v dresu Komety Veselý otevřel skóre zápasu po závaru v brankovišti. Sporný okamžik jel hlavní rozhodčí prokonzultovat s kolegou u videa. Ke spokojenosti hostujících fanoušků rozhodčí branku uznal.

O několik desítek vteřin později přidali hosté další gól, když se při hře čtyř proti čtyřem prosadil Huml. Po dvou rychle obdržených brankách se ovšem hokejisté Zlína nepoložili. Na zteč se vydal Kubiš, který se však v dobré střelecké příležitosti neprosadil.

První přesilovku si zahrál domácí tým po polovině úvodní dvacetiminutovky. Při vyloučení Houdka si elitní zlínská formace vytvořila drtivý tlak, kterému však gólman Trvaj odolal. Přesto se Zlín ještě do první přestávky kontaktní branky dočkal. V ponechané výhodě se do střeleckých statistik zapsal Švrček.

Po změně stran se do velké šance Zlína dostal Záhorovský, ovšem Trvaj se proti jeho střele stihl včas přesunout. Poté šel podruhé v utkání na trestnou lavici Kučný. S návratem zlínského provinilce do hry Kometa navýšila svůj náskok. Třetí branku Brna vstřelil Kvapil.

Boxerskou vložku jako vystřiženou z NHL předvedli Švrček s Eratem. Po svém vystoupení si oba kohouti šli odpočinout na trestnou lavici s vyšším trestem na dvě plus dvě minuty. Po polovině utkání měli svěřenci trenéra Venery možnost dostat se na dostřel díky nařízenému trestnému střílení. V roli exekutora však Sivák brankáře Trvaje nepřelstil.

V poslední třetině domácí tým obléhal brněnskou branku, ale ani vyloučení Richtera nepomohlo Zlínu ke snížení. Hráči Komety byli spokojení s průběžným vedením a do bezhlavého útočení se nehnali. Přes pozorně bránící protihráče se Zlín ztěžka dostával do útočného pásma. Ke slovu se tak přihlásila Brno, o jehož čtvrtou branku se postaral Balej. Trápení Zlína v koncovce podtrhla závěrečná dvojnásobná přesilovka, kterou domácí tým nezužitkoval. Zlín tak po prohře 1:4 vyšel bodově naprázdno.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Švrček (T. Sýkora) - 7. Veselý (Hubáček), 7. Huml (Jaroslav Svoboda), 29. Kvapil (R. Hruška, Zubíček), 56. Balej (Kvapil, Malec). Rozhodčí: Blecha, Minář - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:2. Diváci: 5803.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Řezníček, Bořuta, Kučný, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Záhorovský, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Kometa Brno: Trvaj - Mojžíš, Stehlík, Malec, Richter, Houdek, Zubíček, Protivný - Veselý, R. Procházka, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Huml, Brabenec - Balej, R. Hruška, Kvapil - Jakub Svoboda, Erat, Pospíšil. Trenéři: Jeřábek a Lubina.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín