Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 3:1Pardubice přišly o stoprocentní bilanci, prohrály v Litvínově 1:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Rákos 0 : 1
3. Černošek 1 : 1
13. Kubinčák 2 : 1
51. Jánský 3 : 1

LITVÍNOV

Hokejisté Pardubic přišli ve 4. extraligovém kole o svou dosavadní stoprocentní bilanci a zároveň i neporazitelnost, když prohráli v Litvínově 1:3. Východočeši přitom zápas dobře rozehráli a šli již v úvodní minutě do vedení, ale domácí vývoj zápasu do konce 13. minuty otočili a v polovině třetí části hry přidal jejich třetí branku Peter Jánský z trestného střílení.

Článek

Zápas začal svižně hned od úvodního hvizdu. Ve 47. vteřině otevřel skóre hostující Rákos, který překonal gólmana Hübla střelou mezi nohy. Vedení však hostům vydrželo pouze 75 vteřin. Litvínovští totiž záhy využili přesilovou hru zásluhou Černoška, který překonal Růžičku povedenou střelou zápěstím od modré čáry. V polovině prvního dějství hráli hosté dvě přesilové hry krátce za sebou, ale branky se nedočkali, neboť v cestě jim stál výborně chytající Hübl.

Naopak udeřilo na druhé straně. Ve 13. minutě přihrál křížem přes celé útočné pásmo Lukeš Kubinčákovi a ten téměř identicky jako jeho kolega Černošek prostřelil hostujícího brankáře. Hosté se pokoušeli ihned o vyrovnání, ale Buchtele a po něm Cetkovský na Hübla nevyzráli. V závěru měl Eaton opětovné možnosti srovnat, ale další přesilovou hru nedokázal využít; šance Mezeie a Barteka pochytal opět domácí gólman.

Druhé dějství začalo opět náporem pardubických hokejistů, kteří se hnali za vyrovnáním, ale stav zůstával nezměněn. V polovině utkání si z rohu kluziště vybruslil až před branku Jánský, ale Růžička se překvapit nenechal a svůj tým podržel.

Krátce poté ujel Švarnému Pivko, domácí obránce ho zastavil nedovoleně a rozhodčí nařídili trestné střílení. Toho se dle nových pravidel musel ujmout faulovaný hráč, Pivko zvolil střelu na vyrážečku, ale Hübl skvěle zakročil. Na druhé straně našel Lukeš před brankou Viktora Hübla, ale na jeho střelu bez přípravy stihl Růžička zareagovat lapačkou.

Na začátku třetí části hráli Severočeši 67 vteřin v pěti proti třem, ale navýšit svůj náskok nedokázali. V 51. minutě ovšem ujel pardubickým obráncům rychlík Jánský, Jillson ho zastavil pouze za cenu faulu a rozhodčí nařídili trestné střílení i ve prospěch domácích. Jánský s jeho exekucí naložil o mnoho lépe než Pivko, když prostřelil Růžičku mezi betony a zvýšil skóre na 3:1.

O minutu později ujeli Hübl s Kubinčákem, ale Kubinčák příliš váhal se zakončením a z dobré příležitosti nakonec nebylo nic. Stejně dopadla i dvojice Černý - Kracík, jimž překazil radost brankář Růžička. V 59. minutě odvolali hosté brankáře a pokusili se ještě o zvrat při hře v šesti proti pěti, ale ani to jim k bodovému zisku nepomohlo.

HC Benzina Litvínov - HC Eaton Pardubice 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Černošek (Kracík, Vopat), 13. Kubinčák (Lukeš, V. Hübl), 51. Jánský z tr. střílení - 1. Rákos (Koukal). Rozhodčí: Husička, Trombík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. Diváci: 4234.
Litvínov: J. Hübl - Kroupa, Švarný, Jareš, Gula, Černošek, Kubát, Skuhrovec - Lukeš, V. Hübl, Kubinčák - Bojer, Kracík, Černý - Jenáček, Vopat, Jánský - Rindoš, Gerhát, Majdan. Trenéři: Reichel a Kučera.
Pardubice: M. Růžička - Nakládal, F. Kaberle, Kočí, Kolář II, Jillson, Mezei, Kudělka - Rákos, Koukal, Starý - Bartek, Zohorna, Pivko - Pineault, Špirko, Somík - Cetkovský, Kousal, Buchtele. Trenéři: Jandač a Votruba.

Reklama

Související témata: